Žene u medicini – konferencija FEMS-a u Napulju

2019-06-04T11:30:46+02:0030. ožujka 2019.|Najave|

Konferencija „Žene u medicini. Život i rad europskih liječnica: mogućnosti i prepreke“ održat će se u okviru Generalne skupštine Europske federacije liječničkih sindikata (FEMS) u Napulju od 31. svibnja do 1. lipnja 2019.

U tu svrhu Hrvatski liječnički sindikat provodi anketu među hrvatskim liječnicama, a rezultate će predstaviti na konferenciji u Napulju. Neka od pitanja su, što misle o organizaciji rada s obzirom na ravnotežu posla i privatnog života, smatraju li da su žene liječnice pravedno raspoređene na rukovodeće pozicije te jesu li se na radnom mjestu osjećale diskriminirano kao žene liječnice.

FEMS nastoji dobiti detaljniji uvid u život i rad europskih liječnica, usporediti podatke europskih zemalja i razmijeniti iskustva, te svojim utjecajem na Europski parlament i ostale europske institucije pridonijeti bolje organiziranom i ujednačenom zdravstvenom sustavu u cijeloj EU.

Cilj je istražiti status liječnica na njihovim radnim mjestima širom Europe, analizirati jesu li radni uvjeti prilagođeni obitelji i ženama i dobiti uvid u stavove liječnica o odnosima s kolegama i uvjetima na njihovim radnim mjestima. Dugoročni cilj je postići uravnoteženost radnih uvjeta i  obiteljskog života i postići potpunu jednakost između žena i muškaraca na radnim mjestima u svim zemljama EU – navodi Hrvatski liječnički sindikat.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.