Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

2020-02-15T21:38:28+01:0013. veljače 2020.|Civilno društvo, Najave|

Kao dio globalne inicijative u borbi protiv nasilja prema ženama i djevojčicama na zagrebačkom Cvjetnom trgu u subotu, 15. veljače, točno u podne počet će akcija „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“.

„One Billion Rising“ u svijetu se, pa tako i u Republici Hrvatskoj, održava osmu godinu zaredom kao inicijativa usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju.

U Zagrebu će ove godine, pod sloganima “I jedanput je nasilje” i “Pravosuđe ne štiti žene”, žene progovoriti o slučajevima nasilja i institucijama koje ne štite žene. U programu će sudjelovati i osobe iz javnog života: Jelena Veljača, producentica; Željka Veverec, frontwoman Mangroove; Judita Franković Brdar, glumica; Sanja Cesar i Sanja Bilas, aktivistkinje za ženska ljudska prava i Rada Borić, koordinatorica kampanje Milijarda ustaje.

Podršku akciji daju i glazbeni sastavi: Pol’ 9 kod Sabe, OSDS, te izvođačice Nera Mamić i Mirna Škrgatić. Program “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“ vodit će Maja Sever. Drum’n’ bijes će davati ritam atmosferi borbenosti!

Akciju su organizirale: Ženska soba – Centar za seksualna prava, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Centar za ženske studije, Platforma za reproduktivnu pravdu, Udruga u dobroj vjeri, Zaklada Solidarna, RODA – Roditelji u akciji, Bolja budućnost – Udruga žena Romkinja Hrvatske i SOIH – Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Podršku organizaciji akcije je pružilo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Izvor: Milijarda ustaje

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.