Croatian Women’s Network objavila dobitnice nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice 2020.

2020-11-19T11:41:35+01:001. studenoga 2019.|Gospodarstvo, Istaknuto|

Pripremila: Antonija Dujmović

Croatian Women’s Network / Mreža hrvatskih žena iz Toronta objavila je 23 dobitnice nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice koje će im biti uručene u Zagrebu u ožujku sljedeće godine uoči Međunarodnog dana žena.

Dvadeset i tri žene izabrane su između sto četrdeset nominiranih i to iz Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kanade, Njemačke, i Sjedinjenih Američkih Država. Do danas je Croatian Women’s Network primila 370 nominacija, a nagradila 117 žena iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i hrvatskih iseljeničkih zajednica.

“Zanimanje nikada nije bilo ovako veliko, a razna postignuća dobitnica i nominiranih nadahnula su sve nas. Stručni sud nije lako donio odluku. Strastveno se razgovaralo i svakoj nominaciji prilazilo s puno pažnje.“ rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže.

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: umjetnost i kultura, vodstvo i inovacija, poduzetništvo, znanost i tehnologija, business, sport te humanitarni rad. Dvije dobitnice članice su Hrvatske udruge poslodavaca koja im je čestitala na nagradi.

„Čestitamo našim članicama dr. Suzani Hlatki Matijević, Business Unit menadžerici u tvrtki Abbott i Vedrani Jelušić Kašić, partnerici u Odjelu financijskog savjetovanja u tvrtki Deloitte (također i članici HUP-ove Baze žena koja okuplja više od stotinjak uglednih menadžerica i poduzetnica) koje su dobile nagradu Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice na natječaju u organizaciji Mreže hrvatskih žena“, stoji u objavi HUP-a.

Nagrada Buduća liderica bit će uručena i jednoj djevojci u dobi do 20 godina za izuzetne uspjehe i talente. “Podržavajući takve djevojke i žene pridonosimo boljem i naprednijem društvu”, istaknula je Spivak.

Croatian Women’s Network je platforma koja pomaže napredak i osnaživanje žena. Mreža priznanjima Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe naraštaje i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.