Što je feminizam danas? Koji su njegovi suvremeni zahtjevi, a koja su mu ograničenja? Zašto nam je potreban i je li nam, u ovom trenutku u povijesti, potrebniji nego ikad? Kako se feminizam prilagodio novom, tehnološkom dobu?

Ovo su samo neka od pitanja na koje će odgovore ponuditi sudionice festivala “Feminizam je za sve”, četverodnevnog festivala koji uključuje predstavljanje knjiga, večer poezije, tribine i rasprave, a koji u fokus stavlja brojne feminističke teme.

Festival “Feminizam je za sve” održat će se od 8. do 11. ožujka 2020. u Uraniji – prostoru kreacije (Kvaternikov trg 3., Zagreb), a u četiri dana njegovi programi ponudit će uvid u ideje i smjerove suvremenog feminizma te upozoriti na važnost feminističkog znanja i iskustva u borbi za slobodnije i pravednije društvo kao i u borbi protiv ukidanja i ograničavanja ženskih, radničkih i prava manjina. 

U okviru festivala održat će se večer poezije i šest tribina: četiri tribine odnosno okrugla stola na kojima će sudjelovati više autorica i dvije tribine Razotkrivanje.

Sudionice festivala bi će Asja Bakić, Lada Čale Feldman, Rada Borić, Slavenka Drakulić, Nataša Govedić, Maša Grdešić, Lea Horvat, Zsófia Lóránd, Barbara Pleić Tomić, Lana Pukanić, Mima Simić, Jelena VeljačaJasna Jasna Žmak i druge. Više informacija o sudionicama i programu pročitajte OVDJE.

Festival počinje 8. ožujka, tj. 8. marta – na Međunarodni dan žena! Kako se na taj dan u Zagrebu već tradicionalno održava Noćni marš kojim se slave žene i ženska borba, tako će ove godine i festival “Feminizam je za sve” biti prirodni nastavak Noćnog marša – mjesto na kojem se glasno progovara o neravnopravnostima i na kojem se nastavlja borba za jednakost!

Izvor: Fraktura, organizator festivala “Feminizam je za sve”