Radionica na temu javnog nastupa za žene aktivne u politici

2020-11-27T16:13:51+01:0027. studenoga 2020.|Politika|

Pripremila: Antonija Dujmović

Pored brojnih objektivnih razloga slabije zastupljenosti žena u političkom životu tu su i one osobne barijere koje dodatno sprječavaju žene da se aktiviraju u politici. Među njima su najčešće strah od javnog nastupa, nedostatak samopouzdanja i vjere u sebe (“ja to mogu”) te manjak asertivnosti koji se očituje u nezauzimanju za sebe i suzdržanosti od iznošenja svojih stavova. Dobra je stvar da se sve te vještine daju svladati.

Hrvatska zajednica županija do sada je organizirala nekoliko godišnjih okupljanja žena u lokalnoj i regionalnoj politici s ciljem njihova povezivanja i osvještavanja javnosti o slaboj uključenosti žena u političkom životu Republike Hrvatske. Zbog specifične pandemijske situacije ove godine neće biti okupljanja uživo pa se takva i slična događanja sele na online platforme. Tako je i s radionicom na temu javnog nastupa na koju pozivaju sve zainteresirane žene:

“Kako je Hrvatska zajednica županija većinu svojih edukacija i okupljanja preselila u virtualno okružje, edukacija „7 trikova za uspješan javni nastup“ također će se održati online u četvrtak 3. prosinca 2020. godine od 14.00 do 15.30 sati za žene aktivne u politici i voditelje/ice radnih skupina. Dolazak potvrdite putem ove POVEZNICE

Radionica je svojim sadržajem prilagođena brzim i jednostavnim alatima koje većina već koristi, a odličan su podsjetnik nekih trikova koji su možda zbog pandemije i drugačije stvarnosti zaboravljeni.

Teme radionice „7 trikova za uspješan javni nastup“, koja će se u potpunosti odvijati preko Zoom platforme, su:

  • Javni nastup kao alat utjecaja
  • Jednostavne vježbe za smanjenje treme
  • Vizualizacija kao alat uspjeha
  • Voditeljica radionice je Melita Pavlek, savjetnica za komuniciranje, sveučilišna specijalistica za lokalnu demokraciju i razvoj” – stoji u pozivu Hrvatske zajednice županija.

    Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
    Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.