Na 12. Danima elektroničkih medija govorit će se o etičkom izvještavanju, zaštiti maloljetnika, potrebama medija i tržištu rada

2019-11-05T20:17:49+01:005. studenoga 2019.|Kategorija Mediji|

Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija sudjelovat će na 12. Danima elektroničkih medija, koji se ove godine održavaju na Sveučilištu u Zadru, od 5. do 7. studenoga pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Očekuje se više od 250 sudionika, pa je ovo već tradicionalno okupljanje prilika za dijalog o važnim temama.

Već se dugo govori o Zakonu o elektroničkim medijima, a na prvom panelu detalje o planovima i rokovima iznijet će resorna ministrica Nina Obuljen Koržinek. Znanjem i iskustvom raspravi će doprinijeti i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, predsjednik HURiN-a Željko Švenda, čelnik NUT-a Denis Mikolić, glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec i članica radne skupine Ministarstva kulture za izradu novog Zakona o elektroničkim medijima Ivana Vukinovac Gelo, inače pravna savjetnica Nove TV.

Potom slijedi panel diskusija o potrebama medija i tržištu rada, a o njihovoj usklađenosti raspravljat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, predsjednica HUP-a Gordana Deranja i Anita Šulentić iz HRF-a.

Otvorit će se u Zadru i pitanje novih tehnologija kao što su DAB, HbbTV i DVB-T2. Saznanja, preporuke i ideje čut ćemo od stručnjaka iz HAKOM-a, OiV-a, HURiN-a te predstavnika slovenskog državnog javnog servisa.

Drugoga dana, u okviru četvrte panel-diskusije „Etika i mediji“, razgovarat će se o etičkom izvještavanju, a posebno o zaštiti maloljetnika. U važnoj raspravi sudjelovat će potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva Danka Derifaj, urednica Odjela Informativnog medijskog servisa HTV-a Katarina Periša Čakarun, direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, urednik RTL-a Danas Borna Keserović, zamjenik glavnog urednika 24sata Alen Galović i glavni i odgovorni urednik Radio Martina – Zabavnog radija Borivoj Zimonja.

12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se diskusijom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su: Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.

Izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.