Agencija za elektroničke medije dodjeljuje milijun kuna za teme od javnog interesa – među njima je i položaj žena u društvu

2020-05-09T23:34:25+02:009. svibnja 2020.|Kategorija Mediji|

Agencija za elektroničke medije pokrenula je projekt poticanja novinarske izvrnosti dodjelom bespovratnih sredstava u visini od ukupno milijun kuna novinarima/novinarkama za novinarske radove i istraživanja na teme koje su od javnog interesa iz područja kulture, zdravstva, lokalnih tema, ekumenizma i religije, ljudskih prava, položaja žena u društvu, tema od interesa za manjine u društvu, djece i mladih, obrazovanja, sporta, gospodarstva, međunarodnih odnosa i Europske unije.

Posebni ciljevi koji se žele ostvariti ovim projektom odnose se na:

  • dodatni angažman novinarki i novinara i dubinsko istraživanje tema od javnog interesa,
  • jačanje kritičkog kapaciteta i društvenog utjecaja elektroničkih publikacija,
  • širenje broja tema i relevantnosti sadržaja elektroničkih publikacija,
  • istinito i razborito izvještavanje u doba pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu 2020.,
  • profesionalizacija novinarskog i autorskog rada u elektroničkim publikacijama,
  • nagrađivanje i motiviranje novinara/novinarki za vrhunski autorski rad,
  • jačanje autonomije novinara.

Stoga je Vijeće za elektroničke medije donijelo Odluku o raspisivanju Javnog poziva za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama, objavilo Javni poziv sa svim potrebnim prilozima te donijelo Odluku o izboru Povjerenstva za ocjenjivanje prijava pristiglih temeljem Javnog poziva za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama. Ono je zaduženo za analizu i ocjenjivanje prijava za Program ugovaranja novinarskih radova, kao i praćenje, savjetovanje i izvještavanje o objavljenim radovima, te evaluaciju dostavljenih izvještaja.

Sedmeročlano Povjerenstvo, uz predsjednicu Anitu Malenicu, članicu Vijeća za elektroničke medije, čine novinarke/novinari  Mislav Miholek, Ivana Petrović, Davor Ivanković, Mato Jerkić, Robert Mihaljević i Gordana Škaljac Narančić.
Dokumente i obrasce potrebne za prijavu na Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.