Učiteljica Ivana Bašić iz Opuzena dobitnica nagrade Global Teacher Award

2019-08-09T16:53:03+02:009. kolovoza 2019.|Novosti|

Učiteljica razredne nastave Ivana Bašić iz OŠ Opuzen dobitnica je međunarodne 
nagrade Global Teacher Award za 2019. godinu. Ova nagrada dodjeljuje se učiteljima i nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji, a ustanovio ju je Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije s ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Kako ste uopće došli u priliku natjecati se za mjesto jedne od najbolji svjetskih učiteljica, tko vas je kandidirao, opišite nam malo sam postupak prijave?

Na ovo prestižno međunarodno natjecanje nominirala me kolegica Anka Rašić iz Srbije jer je smatrala da svojim predanim radom zaslužujem biti među najboljim učiteljima na svijetu. Kolegica dugi niz godina sudjeluje u mojim međunarodnim projektima i upoznata je s kvalitetom moga rada.

Kada se i na koje načine provodilo natjecanje, selekcija….?

Nagrada “Global Teacher Award” dodjeljuje se učiteljima i nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji, a ustanovio ju je Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije s ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje. Za nagradu se natječu prosvjetni radnici iz 70 država, a bira se sto najboljih.

Dodjela nagrada, statua i diploma bit će upriličena 15. rujna 2019. u New Delhiju, na svjetskoj obrazovnoj konferenciji ”Global Teacher Conclave & Awards 2019”.

Koliko dugo je cijeli proces trajao?

Nominacije su počele u veljači, a rezultati su objavljeni krajem srpnja 2019.  Stručnom povjerenstvu nije bilo lako izabrati najbolje u mnoštvu kvalitetnih životopisa.

Tko je i na temelju kojih sve kriterija donio odluku o odabiru najboljih?

Stručno povjerenstvo procjenjivalo je učitelje na osnovu njihova rada, načina i metoda poučavanja, projekata, na osnovu pedagoških inovacija i kreativnosti te komunikacije i razmjene iskustava.

Nagradu dobiju oni učitelji koji pristupaju učenicima s ljubavlju, kojima učionica nije jedino mjesto poučavanja, učitelji koji obrazuju mlade ljude da budu aktivni članovi društva.

Što slijedi dalje, koji su Vam daljnji planovi, koraci….? (odlazak na dodjelu, ali i nove prijave…)

Trenutačno organiziram odlazak u New Delhi uz pomoć sponzora te se ovim putem želim zahvaliti sindikatu Preporod, jednom od mojih sponzora bez kojih bi moj put u Indiju bio nemoguć. Uz sve ovo na eTwinning platformi zajedno s kolegicom Lidijom Hatadi pokrenula sam novi međunarodni projekt Mjesečeve zgode povodom 50. obljetnice slijetanja na Mjesec.

Cilj projekta je upoznati učenike s prvim letom ljudi na Mjesec te njegovim posljedicama na cijeli ljudski rod. Kombinirajući različite metode i oblike rada u različitim nastavnim situacijama utjecati na razvoj dječje znatiželje, kreativnosti i maštovitosti. U novoj školskoj godini nastavit ću raditi kao i do sada na dobrobit svojih učenika te ću se i dalje svakodnevno stručno usavršavati kako bih mogla biti u koraku s najnovijim pedagoškim dostignućima.

Izvor: Sindikat Preporod

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.