Trening Aktivne Hrvatske posvećen zdravlju žena

2019-08-13T20:17:06+02:0013. kolovoza 2019.|Najave|

Podizanje svijesti o aktivnijem i zdravijem životu cilj je sportsko–edukativnog projekta Aktivna Hrvatska u okviru kojega su u srpnju održani treninzi u Petrčanima i Šibeniku te najavljeno gostovanje u Crikvenici 7. rujna dok će finale ovogodišnje akcije biti u Zagrebu 14. rujna na platou Gradec.

Koliko su samopoštovanje i samopouzdanje važni u životu svake žene i koliko su zapravo kamen temeljac sretne, emancipirane i uspješne svakodnevice, istaknule su psihologinja Laura Kuhar i kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović koje su sve rečeno na predavanju približile sudionicama kroz zajednički trening.

“U Petrčanima smo predstavili novu tehniku Body empathy koja na potpuno prirodan način poboljšava tjelesno ali i emocionalno, spoznajno i socijalno funkcioniranje te je posebno osmišljena za žene.” – izjavila je Ana Kuhanec Brašnović, idejna začetnica tehnike Body empathy te dodala: “Važno je istaknuti da na fiziološkoj razini za dužeg ponavljanja posebno osmišljenim kružnim kretnjama u tijelu pokrećete biokemijske procese koji nas štite od stresa i povećavaju osjećaj ugode u tijelu što je zapravo ono najvažnije.”

Radionici i treningu pridružila se i Hrvatska liječnička komora mjerenjem indeksa tjelesne mase te savjetovanjem vježbača.

„Vježbanje kao stil života ima mnoge značajne pozitivne učinke na zdravlje. Međutim, vježbanje u ljetnim mjesecima može potaknuti tijelo na pojačano znojenje i prilagodbe visokim temperaturama zraka u okolini u kojoj se vježba pa je potrebno voditi računa o okolnostima, a kako bi se i dalje održali povoljni uvjeti za nastavak vježbanja i izbjegli negativni učinci na ljudsko zdravlje. Najvažniji je unos dovoljnih količina tekućine tijekom vježbanja pa čak i onda kad ne osjećamo žeđ i stoga je dobro imati bocu tekućine pored sebe tijekom vježbanja. Iako je kava mnogima dobar način započinjanja jutra i razbuđivanja prije vježbanja, ona djeluje kao diuretik pa treba voditi računa o dodatnoj hidraciji u ljetnim jutrima!“ – izjavila je dr. Vesna Štefančić iz Hrvatske liječničke komore.

Stručni partneri projekta Aktivna Hrvatska su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Biotrening i Definicija Hrane. Za sve treninge se možete prijaviti na aktivnahrvatska.hr.

Izvor: Hrvatska liječnička komora

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.