Video preporuke zagrebačkih srednjoškolaca o postizanju ravnopravnosti spolova u sportu

2019-12-17T18:24:30+01:0017. prosinca 2019.|Civilno društvo|

Piše: Antonija Dujmović

Edukacija djece i mladih o važnosti jačanja ravnopravnosti dječaka i djevojčica, muškaraca i žena u društvu najučinkovitiji je put njenog ostvarenja – složili su se učenici i učenice dviju zagrebačkih srednjih škola koji su kroz sudjelovanje na projektnim aktivnostima educirani o rodnoj (ne)ravnopravnosti.

Na tribini “Mladi za ravnopravno društvo” kao dijelu istoimenog projekta kojega je provodila Ženska soba u partnerstvu s Gradom Zagrebom te suradnicima, Prvom gimnazijom Zagreb i Učeničkim domom Škole za primalje iz Zagreba čula su se zanimljiva razmišljanja mladih.

Na završnoj tribini projekta predstavljene su Preporuke mladih te kratak video uradak na temu „Rodna (ne)ravnopravnost u sportu“ u kojem su učenici i učenice iznijeli svoje prijedloge kako postići punu ravnopravnost.

Video “(Ne)ravnopravnost u sportu” nastao je u suradnji s učenicima/ama Prve gimnazije Zagreb i Učeničkog doma Škole za primalje!

O važnosti aktivnog uključivanja mladih u rad organizacija civilnoga društva na tribini su govorile članice Ženske sobe, dok je predstavnica Grada Zagreba održala predavanje o važnosti uključivanja mladih u kreiranje programa i politika za njih.

Opći cilj projekta koji je započeo u prosincu 2018. bio je osnaživanje i poticanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u postizanju rodne ravnopravnosti kako bi se iznjedrile pozitivne društvene promjene u lokalnoj zajednici.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.