Sestre Jurković i braća Sinković zlatni na regati Svjetskog kupa prvoj ikada održanoj u Hrvatskoj

2021-05-02T18:50:48+02:002. svibnja 2021.|Sport|

Na veslačkoj stazi Jarunskog jezera u Zagrebu završena je prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, ujedno i prva ikada održana u Hrvatskoj. Zbog najavljenog vjetrovitog vremena u nedjelju, sve su finalne utrke održane u subotu 1. svibnja, a hrvatski veslači i veslačice osvojili su u njima dvije zlatne i dvije brončane medalje. To im je dosad najbolji domet u Svjetskom kupu, bez obzira na slabiju konkurenciju u pojedinim disciplinama.
 
Zlatne medalje očekivano uvjerljivo osvojili su braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, a pothvat vrijedan najsjajnije kolajne ostvarile su u ženskoj inačici iste discipline i blizanke Ivana i Josipa Jurković.

Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Anton i Patrik Lončarić, Marko Ukropina dobro je odradio posao, osvojivši broncu, a najteži put do kolajne imao je olimpijski samac Damir Martin koji je u svom drugom subotnjem nastupu izborio postolje u konkurenciji dostojnoj olimpijskog polufinala (Zeidler, Synek, Borch…).

Sestre Jurković i četverac bez kormilara još mogu izboriti olimpijsku “vizu” za Tokio – na skorašnjoj posljednjoj kvalifikacijskoj regati u Luzernu, i na taj način  pridružiti se braći Sinković i Damiru Martinu na Igrama ovoga ljeta.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita trima veslačkim posadama i samcu na osvojenim medaljama na premijernom izdanju regate Svjetskog kupa u Zagrebu, a Hrvatskom veslačkom savezu na sjajno organiziranom sportskom događaju!

Izvor: HOO

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.