Ciklus radionica za novinare o online nasilju prema ženama – nakon Zagreba i Vinkovaca slijede Split, Zadar i Pula

2022-03-25T15:52:34+01:0025. ožujka 2022.|Civilno društvo, Medijska struka|

Nakon vrlo uspješne i posjećene radionice u Zagrebu, Agencija za elektroničke medije i Udruga B.a.B.e. organizirali su novu edukativnu radionicu za novinare na temu rodno uvjetovanog online nasilja prema ženama.

Radionica je održana 24. ožujka 2022. u Gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca, a prisustvovala su 23 novinara medija s područja Slavonije.

Riječ je o drugoj radionici za medije u okviru projekta Surf and Sound (Support, Unite, Respond, Fight to Stop Online violence), koji financira Europska unija iz programa Rights, Equality and Citizenship.

S obzirom na veliki utjecaj društvenih mreža i digitalne tehnologije na komunikaciju u današnjem svijetu, izloženost online nasilju za žene je velika. Online nasilje prema ženama široko je područje koje obuhvaća različite oblike nasilja poput zlouporabe snimke spolno eksplicitnog sadržaja (tzv. osvetnička pornografija), online silovanje (sextortion), nedozvoljene uporabe osobnih podatka (doxing), online praćenja i uznemiravanja te prijetnje fizičkim nasiljem.

Mediji, stoga, imaju važnu ulogu i izrazito veliku odgovornost u osvještavanju javnosti o ovom društvenom problemu. Partneri ovog projekta različitim edukativnim kanalima nastoje potaknuti medije na profesionalno usavršavanje  i pružiti edukaciju o ovoj iznimno važnoj temi.

Ciklus radionica se nastavlja te će krajem travnja biti održane u Splitu i Zadru, a početkom svibnja i u Puli.

Izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.