Poziv predstavnicima medija na edukativne radionice u Splitu i Zadru o online nasilju prema ženama

2022-04-15T08:08:27+02:0015. travnja 2022.|Medijska struka|

Nakon vrlo uspješnih i posjećenih radionica u Zagrebu i Vinkovcima, Agencija za elektroničke medije i Udruga B.a.B.e. organiziraju dvije nove edukativne radionice na temu rodno uvjetovanog online nasilja prema ženama.

Prva radionica održat će se u četvrtak, 21. travnja 2022. u Mediteranskom institutu za istraživanje života – MedILS u Splitu.

Druga radionica održat će se u petak, 22. travnja 2022. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Pozvani su u prvom redu mediji s područja Dalmacije, no dobrodošli su i svi drugi koji to žele. Od iznimne je važnosti da se, uz pružatelje elektroničkih publikacija, u što većem broju odazovu i nakladnici radija i televizije.

Nasilje prema ženama putem interneta obuhvaća različite pojave, poput osvetničke pornografije, online silovanja (sextortion), kao i online uznemiravanje i prijetnji. Na radionicama će se, uz ostalo, moći naučiti na koje se načine i kakvim politikama boriti protiv ovih problema, koji su, nažalost, vrlo prisutni i u našem društvu.

Prijave na radionicu primaju se do utorka, 19. travnja u 16 sati, na e-mail adresu g. Deana Šarčevića, koordinatora projekta Surf and Sound: dean.sarcevic@babe.hr. Molimo da prilikom prijave naznačite kojoj radionici ćete prisustvovati.

Radionica se održava u okviru projekta Surf and Sound, koji financira Europska unija iz programa Rights, Equality and Citizenship. Ciklusom radionica iz ovog projekta AEM želi pridonijeti edukaciji novinara. Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju te svojim dolaskom i ovaj put date svoj doprinos osvještavanju javnosti o ovoj iznimno važnoj temi. Program radionice dostupan je OVDJE.

Izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.