Naše atletičarke i jedriličarke postižu sjajne rezultate na domaćim i europskim prvenstvima ovog ljeta

2021-06-27T20:49:21+02:0026. kolovoza 2020.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Okolnosti života i treniranja proteklih nekoliko mjeseci značajno su se promijenili za sve sportaše/ice, no naše atletičarke i jedriličarke svojim rezultatima ovoga ljeta dokazuju da su ostale u top formi.

Nakon nedavne pobjede u utrci na 5000m na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke, evidentna kandidatkinja za OI u Tokiju Bojana Bjeljac treću godinu zaredom obranila je naslov prvakinje Hrvatske i na nedjeljnom Zagrebačkom polumaratonu. Na istom je natjecanju Bjeljac zajedno s kolegicom Mateom Parlov Koštro (druga u polumaratonu) osvojila i prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji Prvenstva Balkana.

Foto: Petra Marendić, SSŠ

Sjajne vijesti stižu i od Splitskog saveza športova. U Portugalu u mjestu Vilamoura održano je prvenstvo Europe za klasu Laser 4.7 na kojemu je naša mlada jedriličarka Petra Marendić, članica Jedriličarskog kluba Mornar, osvojila titulu prvakinje Europe u kategoriji do 16 godina (u ukupnom plasmanu zauzela je 6. mjesto).

Foto: Elena Vorobeva, JKS

U višoj klasi Laser Radial (iznad 18 godina) nedavno je jedriličarka i evidentna kandidatkinja za OI, Elena Vorobeva, osvojila drugu godinu zaredom titulu prvakinje Hrvatske. Ovo je potvrda da je naša najbolja jedriličarka u odličnoj formi i da pripreme za Tokio idu jako dobro.

Podsjetimo, Vorobeva je na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu u Australiji potvrdila olimpijsku normu pa će Jedriličarski klub Split nakon dugih dvadeset godina ponovno imati svog predstavnika, točnije predstavnicu na Olimpijskim igrama.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.