Matea Jelić i Tin Srbić najbolji sportaši u 2021. prema izboru sportskih novinara

2021-12-26T18:46:19+01:0026. prosinca 2021.|Sport|

U tradicionalnom novinarskom izboru sportaš(ic)a godine u 70. anketi Sportskih novosti sudjelovalo je 260 sportskih novinara iz 47 redakcija, a najboljima u 2021. godini proglašeni su olimpijska pobjednica iz Tokija, taekwondašica Matea Jelić (s uvjerljivih 237 glasova), i olimpijski doprvak, gimnastičar Tin Srbić (170 glasova).

Najbolji teniski par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić, sa 188 glasova laureati su momčadske konkurencije, dok su u ekipnoj – najbolje (sa 87 glasova) brončane stolnoteniske paraolimpijke Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić.

Najuvjerljivija lauretkinja u ovogodišnjem izboru bila je Matea Jelić koja je za svoj prvi trijumf u ovom izboru dobila 237 od ukupno 260 glasova. Ona je ujedno i prva predstavnica taekwondoa koja je primila ovu nagradu. Drugo mjesto je s 11 glasova osvojila svjetska prvakinja u judu Barbara Matić, a treća je bila svjetska prvakinja i rekorderka u ronjenju na dah Mirela Kardašević.

Najbolji hrvatski gimnastičar i osvajač olimpijskog srebra na preči, Tin Srbić, stigao je do trećeg trofeja Sportskih novosti u posljednjih pet izbora, ispred olimpijskog doprvaka u jedrenju Tončija Stipanovića (52 glasa) i brončanog veslačkog samca Damira Martina (24 glasa).

U ekipnoj konkurenciji slavile su parastolnotenisačice Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić, vlasnice paraolimpijske bronce iz Tokija, a najbolje su u izboru SN-a bile i prije pet godina, nakon srebra na POI-ju u Rio de Janeiru. Drugo mjesto su sa 50 glasova osvojile kuglačice Mlake, pobjednice Svjetskog kupa i finalistice Lige prvakinja, dok su treće bile rukometašice Lokomotive (43 glasa).

Nikola Mektić i Mate Pavić su u 2021. postali olimpijski i wimbledonski pobjednici te najbolji svjetski teniski par, a u svoju će trofejnu vitrinu premijerno pospremiti i trofej Sportskih novosti. Drugi su u ovogodišnjem izboru (60 glasova) bili zlatni veslači Valent i Martin Sinković, osvajači i europskog zlata te ukupni pobjednici Svjetskog kupa u svojoj disciplini…

Rezultate 70. izbora Sportskih novosti za najbolje sportaš(ic)e godine možete pogledati na stranicama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Izvor: HOO

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.