ŽENE I PODUZETNIŠTVO KZŽ Poduzetnice raspravljale o financiranju projekata, digitalizaciji i post COVID poslovanju

2020-09-11T20:42:54+02:0025. lipnja 2020.|Gospodarstvo, Posao|

Najveće poslovno okupljanje žena na području Krapinsko-zagorske županije “Žene i poduzetništvo u KZŽ 2020” održano je u  Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini 24. lipnja. Konferencija je planirana još za ožujak, ali je zbog situacije izazvane koronavirusom tada odgođena.

Panelistice su kroz svoje priče o uspjehu nastojale sudionicama približiti svijet poduzetništva, informirati ih o mogućnostima financiranja poduzetničkih ideja, projekata, a ujedno se dotaknuti i drugih aktualnih tema. Raspravljalo se o digitalizaciji i internet infrastrukturi – je li zadovoljavajuća s obzirom na sve veću potrošnu digitalnih sadržaja, post COVID poslovanju i novim izazovima te kako do obrtnih sredstava sa što manjom kamatom, kako se nositi s neizvjesnošću…

„Od 2.664 obrta u Krapinsko-zagorskoj županiji, u 788 obrta su vlasnice žene. Žene su u svim sferama života i u KZŽ i živim za taj trenutak kad nećemo više započinjati s rečenicom žene rade svugdje. Naravno da rade svugdje jer su žene isto tako i marljive, vrijedne i sposobne kao i muškarci“, rekla je na otvaranju konferencije predsjednica Ceha tradicijskih obrta OB KZŽ i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Foto: Žene i poduzetništvo, KZŽ

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić rekla je kako je u Poslovno-tehnološkom inkubatoru već petero stanara i da je ponosna na uspješno provedeni projekt kao i na to što je Inkubator postao domaćin konferencije ženama u poduzetništvu, kojima će i dalje biti podrška, u njihovim prvim poslovnim koracima te u njihovom daljnjem razvoju.

Organizatorica konferencije i direktorica tvrtke SL komunikacije Snježana Leljak istaknula je da je konferencija prvenstveno namijenjena ženama poduzetnicima i onima koje to žele postati, bez obzira vode li OPG, poduzeće, samostalnu djelatnost, obrt ili nešto treće.
 
„Tu smo da ohrabrimo žene da im kažemo da nisu same, da slobodno uđu u svijet poduzetništva, jer danas ništa nije sigurno i sve je rizik, kako u životu tako i u poslovnom svijetu, a što nam je pokazala i ova pandemija COVID-a 19. Nadam da će ova konferencija danas i ona sljedeće godine pokazati da nas ima i da si možemo zajedno pružiti podršku jer smo zajedno jače“, rekla je Leljak te pozvala žene da se učlane u Poduzetnički klub žena.

Konferencija su organizirali i podržali Krapinsko-zagorska županija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije, SL komunikacije te Hrvatska gospodarska komora Krapina ŽK Krapina i Obrtnička komora KZŽ.

Izvor: KZŽ

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.