Tamara Artić seniorska, a Iva Janjić juniorska prvakinja Hrvatske u višeboju

2021-11-08T15:48:29+01:008. studenoga 2021.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović / HGS

U Vrsaru se proteklog vikenda okupilo preko 300 ritmičarki na 30. Ekipnom, višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u A programu ritmičke gimnastike te Završnici Kupa Hrvatske u B i C programu. Velikim finalom seniorki i juniorki 7. studenoga završen je trodnevni događaj kojem su domaćini bili vrsarski Sportski centar Saline i Klub ritmičke i estetske gimnastike Galatea.

Prvenstvo Hrvatske u A programu okupilo je 63 djevojaka iz 10 hrvatskih klubova – GK Aura, KRG Leda, GK Maksimir, GK Vindija, KRG Zagreb, KRG Sirena, KREG Galatea, KRSG Gazela, KRSG Poreč i KRŠG Rondo.

Tamara Artić seniorska je prvakinja Hrvatske u višeboju (70.550), a svojoj GK Vindiji u Varaždin nosi i dva pojedinačna zlata, ono u vježbi s obručem (19.250) i loptom (18.900), srebro s čunjevima i broncu s trakom.

Dvije pojedinačne pobjede ima i srebrna višebojka Lana Sambol iz zagrebačke GK Aure koja je pozlatila čunjeve i traku te bila druga sa obručem i loptom. Njezina klupska kolegica Barbara Šelendić ukupno je brončana, a bila je i srebrna s trakom te brončana s obručem, loptom i čunjevima.

Sambol i Šelendić Auri su donijeli i naslov ekipnih prvakinja Hrvatske, KRG Leda osvojila je srebro, a KRŠG Rondo ima brončani seniorski tim.

Višebojsko postolje seniorki / Foto: Hrvatski gimnastički savez

Iva Janjić iz osječkog Ronda višebojska je prvakinja u juniorskoj konkurenciji (58.300) gdje je pojedinačno bila zlatna s obručem (16.100) i loptom (17.300) te brončana s trakom. Viceprvakinja Hrvatske je Bianca Ema Gajšak iz GK Maksimira dok je višebojsku broncu kod juniorki osvojila Petra Belević (KRSG Poreč).

GK Maksimir osvojio je ekipni juniorski naslov ispred srebrnog KRSG Poreča i brončane Aure.

Višebojsko postolje juniorki / Foto: Hrvatski gimnastički savez

Petra Crljenić i Gita Žitković višebojske kadetske prvakinje Hrvatske, Rondo i Leda osvojili ekipne naslove

U kadetskoj kategoriji višebojska prvakinja Hrvatske je Petra Crljenić iz osječkog KRŠG Ronda (47.900), srebrna je Lorena Severec iz GK Maksimir, a brončana Vita Franov iz zadarske KRG Sirene. KRŠG Rondo u Osijek nosi i ekipno zlato, dok su viceprvakinje kadetkinje Maksimira.

Najbolja hrvatska višebojka u mlađekadetskoj konkurenciji je Gita Žitković iz KRG Lede (41.950), viceprvakinja je njezina klupska kolegica Zora Delač, a brončana Nina Vlastelica iz GK Maksimir. Gita Žitković slavila je i pojedinačno s čak četiri rekvizita – vijačom, obručem, čunjevima i loptom.

Najbolju mlađekadetsku ekipu ima također Leda, dok je domaćin Galatea srebrni, Maksimir brončani, a Rondo pak zauzeo 4. mjesto.

HGS Kup Hrvatske, Vrsar / Foto: Hrvatski gimnastički savez

Prvog dana ovog gimnastičkog sportskog događanja održana je Završnica Kupa Hrvatske u B i C programu

Najbolja seniorka B je Ivana Kraljević (KREG Galatee) sa 24.850 bodova, srebrna je Dalina Pranjić (KRG Leda), a brončana Anastasia Svirko (KRSG Floramye).

Marta Otročak (KRG Leda) zlatna je u juniorskoj konkurenciji (22.300) u kojoj je srebrna Sara Crnčec (GK Vindija), a brončana Nika Grčić (GK Aure).

Vindija je imala dva mjesta na postolju kadetkinja – zlatna je Vita Kocijan (17.050), a brončana Anđela Jergan, dok je srebro pripalo Leni Havaši iz GK Maksimira.

Dvostruko postolje imala je i GK Aura, ali kod mlađih kadetkinja – Nea Senzen je zlatna (16.650), Gabriela Kostenjak brončana, a Karla Šarić iz KRG Sirena srebrna.

Eva Škoda iz KRG Sirene slavila je u kategoriji mini (8.850), Iva Pelko (GK Maksimir) je srebrna, dok su broncu sa istih 7.600 bodova podijelile Marta Fabečić (KRG Leda) i Larisa Jurca (GK Aura).

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.