SURF AND SOUND 2.0 Najava kampanje suzbijanja online nasilja nad ženama

2024-03-01T10:32:43+01:0027. veljače 2024.|Civilno društvo, Medijska struka|

Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije će u okviru projekta „Surf and Sound 2.0“ tijekom ožujka provoditi nacionalnu kampanju osvještavanja javnosti o rodno utemeljenom online nasilju.

U prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, kao jednog od dvadesetak partnera okupljenih na projektu AEM-a „Žene i mediji“, u srijedu 6. ožujka 2024. s početkom u 10:30, Radnička 37a, premijerno će biti prikazana dva animirana video spota na temu online uhođenja i online uznemiravanja koje će javnost u nadolazećem periodu moći vidjeti na svima lokalnim i nacionalnim televizijama.

Ovaj će događaj ujedno označiti početak nacionalne kampanje kojoj je cilj ukazati na sveprisutnost različitih oblika rodno utemeljenog online nasilja te potaknuti na proaktivan stav u reagiranju na ovaj društveni problem. Kampanja dodatno obuhvaća i billboard plakate koji će biti postavljeni u 15 gradova diljem Hrvatske.

Ovom će prilikom u prostorijama HUP-a ujedno biti održana multisektorska rasprava „Online nasilje je jednako stvarno kao i offline“ u kojoj će sudjelovati:

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova
Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca
Vedrana Šimundža Nikolić, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa i uprave
Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji, PU Zagrebačka
Ines Bojić, odvjetnica, vanjska suradnica udruge B.a.B.e.
Tanja Zaninović, viša stručnjakinja za pravne poslove, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti

Projekt „Surf and Sound 2.0“ financiran je sredstvima Europske unije iz programa Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti, a provodi ga udruga B.a.B.e. u partnerstvu s Agencijom za elektroničke medije te pridruženim partnerima, Pravosudnom akademijom i Ravnateljstvom policije.

izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.