Snažna ženska priča: Ove dvije dame umalo su se posvađale, no one su problem pretvorile u prijateljstvo i posao

2021-03-15T10:44:28+01:0015. ožujka 2021.|Posao|

Sjajnu priču pričaju dvije dame iza kojih stoji simpatičan način upoznavanja, a potom i nevjerojatna ideja koja mijenja njihovu svakodnevicu. One su Zagorka Major i Christina Cianci. Zagorka izrađuje veganske slastice, a Christina je cvjetni dizajner. No vratimo se na početak priče…

Ove dvije Riječanke upoznale su se dok su šetale pse. Iako su se znale tek iz viđenja, ove susjede zbližili su njihovi ljubimci i to na ne baš ugodan način. Christinin pas pobjegao je iz dvorišta i napao Zagorku i njezina psa. Slijedećeg jutra ove dvije su dame sjele na kavu kako bi popričale o ovom nemilom događaju te se dogovorile kako će ubuduće bolje paziti na svoje pse. Iako su imale razloga posvađati se, one su se odlučile bolje upoznati i na koncu donijele odluku da svoju ljubav prema cvijeću i slasticama pretvore u zajednički posao.

„Iskreno kako i zašto se to dogodilo nema neko logično objašnjenje. Splet okolnosti, Christinina i moja želja da krenemo u nešto lijepo. Uletio je i prostor koji se iznajmljivao i sve je oko nas nekako htjelo da otvorimo Chrissart concept store. Nismo se stigle bojati trenutne situacije, stvar se zakotrljala, a nas dvije bile smo i ostale pune entuzijazma. Nekako nas je vodila misao da je naš Chrissart concept store nešto novo na našim prostorima. Stvorile smo koncept zdravog i lijepog. Jedan, po našem mišljenju, novi lifestyle. Pokušavamo uklopiti cvijeće i vegansku prehranu u organizaciju evenata, vjenčanja… Uređujemo izloge, scene, u planu nam je održavanje veganskih radionica te floral radionica. Ipak, ne inzistiramo na veganskoj prehrani, naravno da organizirano sve vrste evenata i vjenčanja“, govori nam Zagorka Major koja je ujedno i menadžerica ove simpatične tvrtke koju krase dvije poduzetnice.

Christinine ruke nevjerojatno su vješte sa cvijećem. Naime ona je, prema podacima koje imaju, jedina dizajnerica cvijeća u Hrvatskoj. Ona od cvijeća koje je već samo po sebi lijepo – stvara prava umjetnička djela.

„Oduvijek sam željela biti u umjetnosti. Ja sam svoju umjetnost pronašla u cvijeću i taj me svijet doslovce začarao. Iznenadila sam se što se sve može cvijećem izraditi te koliko emocija se njime može prenijeti. Školovanje za međunarodnog cvjetnog dizajnera završila sam u Milanu, školi cvjetne umjetnosti Laboratorio Idee. Cvjetni dizajner osmišljava, projektira i kreira bukete, aranžmane, instalacije od vegetativnih i nevegetativnih materijala ovisno o željama i potrebama klijenta. Pomno se biraju materijali, oblici i boje – sve do najsitnijeg detalja“, objašnjava nam Christina dok nas s druge strane mame mirisi Zagorkinih zdravih veganskih kolača koji uz cvijeće krase ovaj novi Chrissart concept store u Rijeci.

„Oduvijek sam voljela kolače, a stvarati ih – poseban je gušt. Kako volim izazove htjela sam vidjeti kako to izgleda veganski kolač. I zaljubila se. I u veganske kolače i u veganstvo. Vjerujte mi, nije bilo većeg skeptika od mene prema veganstvu. Ali eto – čovjek raste, nadograđuje se, svatko u onom smjeru koji mu odgovara kako bi napravio najbolju verziju sebe. Ovo je bio moj smjer. Jednom me netko pitao, „pa sta ti onda jedeš, prilično ti je ograničen jelovnik budući da si vegan“. Baš naprotiv, meni se otvorio cijeli jedan novi svijet i u njemu uživam“, otkriva Zagorka koja se nada da će se njezine veganske slastice svidjeti svima koji ih probaju.

Živimo u vremenima kada prolazi individualizam. Koliko je zapravo ovo najbolje vrijeme za nešto drugačije? Možda je ovo vrijeme rizika najbolje za uspjehe, a možda najgore! Zagorka i Christina nisu se zamarale tim pitanjem, a naročito onda kada su im se prvi klijenti krenuli vraćati. Zapravo, onaj tko uđe kod njih ostaje začaran i uvijek se vraća.

„Pored organizacije evenata i vjenčanja, uređujemo i jahte, hotele, izloge te sve ono za što ljudi misle da bi trebalo izgledati posebno i drugačije. Nas dvije potpuno smo različite, ali možda je upravo to tajna što kod nas sve funkcionira“, objašnjava nam Christina.

I za kraj, prije nego svratite do ove dvije sjajne dame, moramo vam otkriti jesu li njihovi psi u međuvremenu pronašli zajednički jezik.

Nažalost nisu. Zagorkin pas Željko i Christitin York i dalje njeguju uzajamnu netrpeljivost. Inače, oba psa su udomljena i nemaju neprijatelje u psećem svijetu, no jedan drugoga nikako ne mogu prihvatiti. Ipak, Zagorku i Christinu to ne ljuti. Oni jesu smrtni neprijatelji, ali zato su one danas poduzetnice kojima ništa ne može stati na put.

Izvor: Dorijan Elezović/Redakcija

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.