Rukometašice igraju ključnu utakmicu s Češkom za plasman na Europsko prvenstvo

2022-04-23T21:48:18+02:0022. travnja 2022.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Pred hrvatskim rukometašicama u nedjelju, 24. travnja, odlučujuća je kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo. Nakon ovotjedne pobjede nad Ukrajinom naše su reprezentativke samo jedan korak udaljene od plasmana na EURO 2022. koji će se održati krajem godine u Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji. Taj korak je pobjeda nad Češkom za dva dana u Poreču.

Hrvatske je rukometašice u kvalifikacijama dopala skupina D s Francuskom, Ukrajinom i Češkom. Ukrajinu su pobijedile prije dva dana u Grazu rezulatatom 26-19 čime je otklonjena pretposljednja prepreka do EP-a. S priprema za ogled s Češkom iz Poreča su se danas javile Dora Krsnik i Ana Turk. Prema onome što vidimo, entuzijazma našim reprezentativkama ne manjka.

Kada je u pitanju medijski tretman ženskog rukometa, napredak je da ćemo naše rukometašice moći podržati gledajući prijenos njihove igre na javnom servisu. Kvalifikacijsku utakmicu iz Poreča prenosit će Hrvatska televizija na Drugom programu od 17:50.

Podsjetimo, niti jedna televizija nije prenosila nastup naših rukometašica na EP-u u Francuskoj 2018. (nezamislivo u muškom rukometu), a sličan scenarij “Kraljice šoka” doživjele su i na proteklom EP-u 2020. u Danskoj kada su svojom odličnom igrom šokirale naciju što je u konačnici rezultiralo da je ipak osiguran prijenos završnih utakmica na javnoj televiziji. Naše reprezentativke nisu ostale dužne, u Hrvatsku su donijele povijesno brončano odličje.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.