PONOS NACIJE Sanja Rođak Karšić i Ivana Martinčić sude četvrtfinale Europskog prvenstva u nogometu za žene

2022-07-23T18:56:37+02:0023. srpnja 2022.|Sport|

Piše: Antonija Dujmović

Velika čast da sude utakmicu četvrtfinala na Europskom prvenstvu u nogometu za žene koje se održava od 6. do 31. srpnja u Engleskoj pripala je hrvatskim sutkinjama Ivani Martinčić i Sanji Rođak Karšić. Nogometni ogled između Francuske i Nizozemske na kojem će Martinčić nastupiti u ulozi glavne, a Rođak Karšić pomoćne sutkinje na rasporedu je večeras u 21 sat na stadionu New York u Rotherhamu.

Veliki značaj ove utakmice je između ostalog i u tome što je Nizozemska braniteljica naslova prvakinja s prošlog EP-a iz 2017. kojemu je tada bila zemlja domaćin. Iako je ovaj put Nizozemska završila kao druga u skupini C nema sumnje da će ‘narančaste’ nogometašice dati sve od sebe u namjeri da ponove uspjeh, s druge strane Francuska je prva u skupini D što joj je velika motivacija u borbi za polufinale. Jamačno predstoji uzbudljiv sportski dvoboj, stoga činjenica da upravo hrvatske sutkinje sude na jednom ovakvom nogometnom susretu od velikog je značaja i za Hrvatsku.

S pravom možemo biti ponosni na naše sutkinje svjetskog ranga!

Ivana Martinčić i Sanja Rođak Karšić, kako navode u HNS-u, već su sudile na ovom EURU i to utakmicu 2. kola između Nizozemske i Portugala, te utakmicu 3. kola između Italije i Belgije, a Martinčić je bila i u ulozi četvrte sutkinje tijekom utakmice 1. kola između Portugala i Švicarske. Spomenimo i da je Blaženka Logarušić bila kontrolorka suđenja na četvrtfinalnoj utakmici između Švedske i Belgije.

Premda kod nas UEFA Women’s EURO prolazi gotovo nezapaženo (jer nam je nažalost ženski nogomet zamenaren), u Engleskoj, zemlji domaćinu, veliki je interes gledatelja za utakmicama, kako uživo tako i za televizijske prijenose.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.