OSAM MEDALJA U ČETIRI DANA Naše judašice i taekwondoašice nižu uspjehe na europskim prvenstvima

2019-09-09T14:17:31+02:009. rujna 2019.|Sport|

Priredila: Antonija Dujmović

S čak pet osvojenih medalja Hrvatska je zatvorila Europsko taekwondo prvenstvo za mlađe seniore koje se održavalo od 5. do 8. rujna u Švedskoj. Srebro je osvojila Klara Kovač (-53 kg), a broncu Paula Antunović (-46 kg), Lucija Domić (-62 kg), Nika Petanjek (-73 kg) i Laura Glasnović (+73 kg).

Naša reprezentacija do 21 godine brojila je ukupno 9 sportaša i 8 sportašica, a na prvenstvu je nastupilo 458 mlađih seniora iz 36 zemalja. Hrvatska je dobila još jedno priznanje, naime za najbolju sutkinju turnira proglašena je naša sutkinja Maja Fatuta, javlja Hrvatski taekwondo savez.

Gotovo istodobno, samo nešto južnije na karti Europe naše su sportašice osvojile još tri medalje. Na Europskom seniorskom kupu u judu koji se održavao 7. i 8. rujna u Slovačkoj Brigita Ljuba u kategoriji do 78 kilograma osvojila je srebrno odličje. Lucija Babić je u kategoriji do 70 kilograma osvojila brončanu medalju, a broncom se okitila i Katarina Lucija Vuković u kategoriji preko 78 kilograma, izvijestio je Hrvatski judo savez.

Foto: Brigita Ljuba, IFJ

Nakon porodiljne stanke 23-godišnja Brigita Ljuba srebrom u Bratislavi najavila povratak u svjetski judo vrh

Brigita Ljuba, svjetska juniorska prvakinja iz 2015. godine, bila je najuspješniji hrvatski predstavnik u Bratislavi. Nakon duljih izbivanja sa strunjače zbog trudnoće, porođaja i ozljeda ponovno je pokazala da ju se nikad ne treba otpisati:

„Zadovoljna sam svojim današnjim nastupom, ali mi je malo žao finala jer mislim da mi nije puno nedostajalo. Osjećaj pri slušanju svoje himne jako mi nedostaje. Ipak, bitno je da je medalja napokon tu. Velike su pauze sada iza mene, pa se nadam kako ću se postepeno početi vraćati u svjetski vrh, tamo gdje sam i bila“, rekla je srebrna judašica.

Brigita Ljuba je stasala u splitskom JK Pujanke, baš kao i njena starija sestra Barbara Matić, također jedna od naših najuspješnijih judašica. Inače, hrvatske judašice prepoznate su na međunarodnoj razini po odličnim rezultatima na natjecanjima.

To potvrđuju i rezultati prvog dana Europskog kupa u Bratislavi na kojem je Tena Šikić u kategoriji do 57 kilograma zauzela peto mjesto, a sedmi plasman u istoj kategoriji osigurala je Tihea Topolovec. U kategoriji do 48 kilograma jednu pobjedu u tri borbe upisala je Sara Matijević. Ovogodišnje izdanje turnira okupilo je 462 natjecatelja iz 35 država.


Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.