Lana Petranović s priprema u Sočiju: Brojim minute do dolaska u Hrvatsku, Sisak će biti super novo iskustvo

2021-12-03T13:55:42+01:003. prosinca 2021.|Sport|

Počele su završne pripreme za 53. izdanje najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju – Zlatne piruete koja će se ove godine prvi puta održati izvan Zagreba. Domaćin ISU Challengera biti će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca, a svoj nastup nestrpljivo čekaju i hrvatski reprezentativci.

I ove godine naš najveći adut je sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru koji se trenutno nalazi na pripremama u Rusiji.

„U Sočiju smo gdje treniramo našim uobičajenim režimom treninga, šest dana u tjednu, što uključuje treninge na ledu sva puta na dan, balet i kondicijske treninge. Nedjelja nam obično služi za odmor, možemo se prošetati do planina, možemo se otići okupati na more koje je tik do klizališta… Imamo svjež zrak, imamo izvrsne uvjete za treniranje. Velika je privilegija trenirati na olimpijskom ledu na kojem su 2014. bile Zimske olimpijske igre. Jako sam sretna i zahvalna da imam priliku trenirati ovdje“, javila se Lana Petranović iz Sočija.

„Forma je zadovoljavajuća. Nakon natjecanja u Budimpešti gdje smo bili šesti, imali smo kratku stanku budući da sam ja morala raditi vizu za Rusiju. Hvala Bogu ozljeda nema, svaki dan treniramo punom parom zajedno s našim trenerima Fedorom Klimovim i Dmitrijem Savinom i pripremamo se da se u što boljem svjetlu pokažemo na Zlatnoj pirueti.“

Ove godine Pirueta neće kao i obično biti u Ledenoj dvorani u Zagrebu. Je li Lana već klizala u Sisku?

„U Sisku sam bila 2-3 puta sa svojom trenericom Goranom Škalec Petrović i iskreno, meni je dvorana fantastična. Led je super. Jako me zanima kako će sve to biti na novom klizalištu, u novom gradu, kako će natjecatelji i publika reagirati na to… Iskreno, brojim minute do dolaska u Hrvatsku. S obzirom da je prošlogodišnja Pirueta otkazana zbog pandemije, ja sam sretna što smo uopće u mogućnosti nastupiti na domaćem terenu, pred domaćom publikom, a mi bi voljeli dati sve od sebe, otklizati ono najbolje što vježbamo na treninzima te da pritom uživamo u onome što volimo.“

Natjecanje u Sisku Lani i Antoniju biti će posljednji ispit prije Europskog prvenstva u Tallinu.

„Europsko prvenstvo ovaj put je nešto ranije, od 10. do 16. siječnja, a nakon toga od velikih natjecanja još nas čeka i Svjetsko prvenstvo u Montpellieru u ožujku. Pirueta će nam biti zadnje natjecanje prije Estonije tako da jedva čekamo što će nam ona donijeti u novom svjetlu i novom gradu. Mislim da će nam to biti super novo iskustvo“, poručila je Lana.

Izvor: Priopćenje / Hrvatski klizački savez Croskate

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.