Iz programa Erasmus+: Sport dvadeset projekata iz Hrvatske dobilo 3,7 milijuna eura

2019-10-10T21:42:53+02:0010. listopada 2019.|Sport|

S ukupno 56 prijavljenih, a 20 odobrenih projekata, Republika Hrvatska nalazi se na drugom mjestu u Europi po broju odobrenih projekata u Erasmus +: Sport programu u 2019. godini. Ispred Hrvatske nalazi se samo Italija sa 51 projektom, dok iza nas slijede Bugarska, Španjolska i Rumunjska.

Ove godine ukupno je 260 projekata dobilo financijska sredstva iz Erasmus+: Sport programa, a ukupna vrijednost 20 odobrenih projekata iz Hrvatske je 3.747.719,00 eura. Projekti su raspoređeni u šest područja i to: 6 projekata iz područja Promicanje volontiranja, 5 projekata iz područja Društveno uključivanje kroz sport, 3 projekta iz područja Zaštite sportaša od zdravstvenog i sigurnosnog rizika kroz poboljšanje uvjeta treninga i natjecanja, 3 projekta iz područja HEPA Europa (Europska mreža za promociju zdravstveno usmjerenom tjelesnog vježbanja), 2 projekta iz područja Dvojne karijere sportaša te 1 projekt iz područja Unaprjeđenje upravljanja u sportu.

Središnji ured za šport u nadolazećem periodu organizirat će radionice za prijave u 2020. godini

Znatan porast broja projekata koji iz godine u godinu dobivaju financijska sredstva iz ovog programa, najbolji su pokazatelj učinkovitosti Info dana i stručnih radionica, koje će Središnji ured za šport organizirati i u nadolazećem razdoblju za prijave u 2020. godini.

Portal Žene i mediji podsjeća buduće prijavitelje da je Hrvatski sabor u srpnju donio Nacionalni program športa 2019.-2026. u kojem se jedna od mjera odnosi na aktivnosti poticanja uključivanja ženske populacije u šport.

Središnji državni ured za šport ove je godine organizirao Info dan na kojem su se sudionici mogli informirati o općenitim informacijama o natječaju za prijavu projekata kroz navedeni program. Osim Info dana, SDUŠ je u 2018. i 2019. godini organizirao i besplatne stručne radionice za potencijalne prijavitelje programa Erasmus+: Sport.

Cilj stručnih radionica bila je priprema kvalitetnih projekata i povećanje broja uključenih korisnika u program Erasmus+:Sport te omogućiti potencijalnim prijaviteljima projekata stjecanje primjenjivih znanja.

U prvom dijelu stručne radionice sudionici su imali priliku naučiti kako registrirati športsku udrugu na portalu Europske komisije, gdje pronaći i kako pripremiti odgovarajuće obrasce te gdje se nalazi vodič za prijavitelje i ostala dokumentacija. U drugom dijelu radionice održale su se praktične vježbe izrade konkretnih projektnih prijedloga.

Izvor: SDUŠ

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.