Središnji državni ured za šport potpisao Sporazum o suradnji s Agencijom za elektroničke medije

2019-07-24T19:08:59+02:0017. srpnja 2019.|Institucije, Sport|

Jučer je u Središnjem državnom uredu za šport s Agencijom za elektroničke medije potpisan Sporazum o suradnji na osmišljavanju, pokretanju i funkcioniranju internetskog portala Žene i mediji koji je namijenjen promicanju i unaprjeđenju prava žena i veće vidljivosti žena u medijima.

Sporazum je potpisao zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija. Na potpisivanju Sporazuma bili su prisutni vijećnici Agencije za elektroničke medije Anita Malenica i Vanja Gavran i analitičarka medija Marija Lalić te iz Središnjeg državnog ureda za šport glasnogovornica Jelena Kolar i stručna savjetnica Roberta Karadža.

”Hrvatski sabor je na sjednici 12. srpnja donio Nacionalni program športa 2019.-2026. u kojem se kao jedna od mjera nalazi i Poticanje spolne ravnopravnosti u športu s aktivnostima koje uključuju poticanje uključivanja ženske populacije u šport. Ova suradnja s Agencijom za elektroničke medije odlično se upotpunjuje s mjerama iz naše strategije i vjerujem da zajedničkim akcijama možemo puno napraviti kako bi se povećala vidljivost žena u medijima, ali i njihova uključenost u sva područja djelovanja”, rekao je prilikom potpisa Krešimir Šamija.

Uz potpisani Sporazum o suradnji, također je dogovorena daljnja suradnja na produkciji sadržaja navedenog portala kao i sama promocija te sadržajno i tehničko unaprjeđenje istog.

Izvor: Priopćenje Središnjeg državnog ureda za sport

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.