Edukativna radionica projekta “Glas žena u sportu” 6. svibnja u Rijeci

2022-05-03T11:58:59+02:003. svibnja 2022.|Sport|

U okviru kampanje “Glas žena u sportu“, u kojoj Agencija za elektroničke medije sudjeluje kao suorganizator, Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) organizira jednodnevnu edukativnu radionicu namijenjenu sportašicama, sutkinjama i djelatnicama u sportskoj administraciji.

Radionica će se održati 6. svibnja 2022. u hotelu Hilton Rijeka Costabella, u Opatijska ulica 9, s početkom u 10 sati.

Cilj edukativne radionice je poboljšanje prezentacije sporta i sportašica u objavama na društvenim mrežama, kvalitetnije komuniciranje s predstavnicima medija te priprema sadržaja koji se želi podijeliti s javnošću i medijima. Sudionike će kroz radionicu voditi predavači koji se dugi niz godina bave problematikom zastupljenosti žena u sportu i ženskog sporta u medijima.

U dvama uvodnim izlaganjima član HAZU-a Ratko Cvetnić govorit će o važnosti medijske pismenosti te prednostima i zamkama interneta i društvenih mreža, a novinar Marin Šarec o rodnim stereotipima i seksizmima u medijskom praćenju ženskog sporta.

U prvom dijelu praktičnih vježbi predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Morana Paliković Gruden ukazat će na poželjne i nepoželjne objave sportašica na društvenim mrežama, a s kreiranjem sadržaja na društvenim mrežama (na primjeru HOO-a) nazočne će kroz praktične vježbe upoznati tajnica Komisije Mia Baćić. Drugi dio praktičnih vježbi, sa simulacijom televizijskih izjava sportašica prije i poslije nastupa u ingerenciji je glavnog urednika SPTV-a Jure Ozmeca.

Suorganizatori radionice i partneri u projektu „Glas žena u sportu“ su Agencija za elektroničke medije, Hrvatski paraolimpijski odbor, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova te Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Izvor: Agencija za elektroničke medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.