Državna tajnica Mađerić: Politička volja nove Europske komisije dobro je polazište za unaprjeđenje politika ravnopravnosti spolova

2020-01-08T18:41:08+01:008. siječnja 2020.|Institucije|

Piše: A.D. / MDOMSP

Uoči sutrašnjeg prvog posjeta Europske komisije Hrvatskoj kao zemlji predsjedateljici Europske unije, jučer je u Europskom parlamentu na seminaru “Ravnopravnost spolova: sagradimo zajedno Pakt Simone Veil” kao predstavnica hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a sudjelovala državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Margareta Mađerić.

Okupivši ključne dionike u zaštiti i promicanju ravnopravnosti spolova, organizator seminara, liberalna grupa EP-a Renew Europe, želi potvrditi obvezanost u daljnjoj provedbi mjera za dostizanje ravnopravnosti i potaknuti na dosljednu primjenu svih progresivnih mjera u ovom području.

U uvodnom dijelu zajedno s predsjednikom Renew Europe Dacianom Cioloșom, zastupnicom u Europskom parlamentu Nathalie Loiseau, i povjerenicom za ravnopravnost Helenom Dalli, državna tajnica Mađerić obratila se nazočnima kao predstavnica zemlje predsjedateljice.

Naglasila je zajedničko snažno opredjeljenje za promicanje, zaštitu i osiguranje ravnopravnosti spolova. Države članice, europske i druge međunarodne institucije te civilno društvo zajednički su partneri u ovoj zadaći. 

Pritom je važna sustavna posvećenost ključnih dionika na razini Europske unije, uz jačanje postojećih alata. Početak novog institucionalnog ciklusa u Europskoj uniji i politička volja nove Europske komisije dobro su polazište za daljnje unaprjeđenje. Moramo težiti tome da perspektiva ravnopravnosti spolova bude ugrađena u sve ključne procese i buduće politike EU-a.

Kako bi se čim uspješnije suočavali s postojećim izazovima, politika ravnopravnosti spolova u EU treba daljnji razvoj procesa i kontinuitet, zaključci su obraćanja državne tajnice Mađerić u Bruxellesu.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.