Dalekozor – prva interaktivna platforma s ciljem prevencije i suzbijanja ovisnosti kod mladih

2021-06-05T19:21:53+02:005. lipnja 2021.|Civilno društvo|

Ove godine, u jeku pandemije COVID-19, u fokus Udruge „Vida“ ulaze mladi, naročito oni u riziku od razvoja ovisnosti i socijalne isključenosti. Zato pokrećemo Dalekozor – prvu hrvatsku interaktivno-informativnu platformu s ciljem povezivanja mladih sa stručnim osobama iz područja prevencije i suzbijanja ovisnosti – javljaju iz Udruge.

Ime platforme podsjetnik je da u trenucima nelagode ili teškoća sagledamo stvari u perspektivi: osvijestimo procese koji traju, ugledamo smjerove kojima možemo poći i odlučimo se za one puteve koji vode ostvarenju naših životnih ciljeva. Svako toliko zastanimo, uzmimo dalekozor i pogledajmo gdje smo – od kuda smo došli, kamo idemo i gdje bismo željeli doći.

U sagledavanju situacije, često nam je potrebna pomoć: Kompas nam pomaže u orijentaciji kada nismo sigurni gdje se nalazimo. Atlas je mapa raznolikog znanja koja nam koristiti u informiranju te donošenju stavova i odluka. Ipak, nekad nam najviše znači ljudski kontakt i savjet, stoga Pitajte stručnjaka, pitajte stručnjakinju i s iskusnim osobama provjerite svoju navigaciju.

Platforma Dalekozor nastala je u provedbi programa “Horizont” – multimodalni program prevencije različitih oblika ovisnosti, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kojeg provodi Udruga “Vida”.

Izvor: Priopćenje za medije Udruga “Vida”

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.