Zvjezdana Tuma-Pavlov dobitnica prestižne Nagrade ‘Olimpijske lovorike’

2022-09-15T16:39:40+02:0015. rujna 2022.|Sport|

Predsjednica Športske zajednice Osječko-baranjske županije i članica Vijeća HOO-a Zvjezdana Tuma-Pavlov dobitnica je prestižne Nagrade „Olimpijske lovorike“ Europskih olimpijskih odbora (EOC Olympic Laurel Awards) za 2022. godinu.

Osim što je već 16 godina na čelu županijske sportske zajednice, 68-godišnja Osječanka je od 1999. godine predsjednica Atletskog kluba Slavonija – Žito koji je postao jedan od najbolje organiziranih atletskih klubova u Hrvatskoj. Kao članica Izvršnog odbora aktivno sudjeluje i u radu Hrvatskog atletskog saveza, a od 2000. godine neprekidno je u tijelima Hrvatskog olimpijskog odbora – od Nadzornog odbora do Vijeća HOO-a. U aktualnom mandatu članice Vijeća obnaša i dužnost predsjednice Odbora lokalnih sportskih zajednica pri HOO-u.

Prestižna nagrada Europskih olimpijskih odbora dodjeljuje se istaknutim sportskim dužnosnicima i dužnosnicama našeg kontinenta za posebne zasluge u promociji sporta, a prema jednoglasnoj odluci Izvršnog odbora EOO-a, Zvjezdana Tuma-Pavlov iznimno je zaslužna za afirmaciju lokalnih sportskih zajednica i njihovu ulogu u sveukupnom razvoju sporta u Hrvatskoj. Glavna vodilja u njezinu djelovanju upravo se odnosi na tezu da u sportu jedne države sve počinje na lokalnoj razini i da bez kvalitetnog rada na lokalnoj razini – nema ni vrhunskog sporta.

Svečanost dodjele nagrade održat će se tijekom nadolazećeg 42. seminara Europskih olimpijskih odbora u drevnoj Olimpiji (Grčka) u subotu, 1. listopada u 9 sati.

Osim Zvjezdane Tuma-Pavlov, u 16 izdanja ove nagrade bilo je još četvero dobitnika iz Hrvatske: Antun Vrdoljak 2009., Morana Paliković Gruden 2015., Luciano Sušanj 2016. i Sanda Čorak 2021. godine.

Izvor: HOO / Vinko Knežević

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.