Ženska odbojkaška i rukometna reprezentacija dobile po 25 tisuća dolara za kvalifikacijske pripreme za OI

2022-12-15T16:37:09+01:0015. prosinca 2022.|Sport|

Nakon provedene analize s odgovarajućim međunarodnim sportskim savezima, Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je zahtjev Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za financijsku potporu ženskoj odbojkaškoj i ženskoj rukometnoj reprezentaciju za pripremne aktivnosti za Igre XXXIII. olimpijade u Parizu 2024. godine. Novčana donacija dodjeljuje se u sklopu programa „Potpora za ekipne sportove Pariz 2024.“

Potpora, koja za dvogodišnje razdoblje 2023. – 2024. ukupno iznosi 25.000 dolara po reprezentaciji, namijenjena je pokriću troškova priprema za velika međunarodna natjecanja koja im predstoje u sljedeće dvije godine, s ciljem ostvarenja kvalifikacijske norme za predstojeće OI u Parizu 2024.

Ovaj program nudi tehničku i financijsku pomoć načelno samo za jednu reprezentaciju iz pojedinog nacionalnog olimpijskog odbora (NOO). No, kako bi se povećalo sudjelovanje žena u programu, a time i mogućnost sudjelovanja što većeg broja sportašica na Olimpijskim igrama, Olimpijska solidarnost MOO-a preporučila je NOO-ovima podnošenje kandidatura za ženske ekipe, s mogućnošću kandidature i dviju reprezentacija, pod uvjetom da je barem jedna ženska. Slijedeći te preporuke i smjernice MOO-a, HOO je za ovaj program Olimpijske solidarnosti kandidirao dvije ženske reprezentacije koje su i dobile spomenutu financijsku potporu.

Izvor: Priopćenje za medije HOO

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.