Započela akcija prikupljanja novca za Fond #SPASIME

2019-06-03T19:15:29+02:003. lipnja 2019.|Civilno društvo, Najave|

Kako bi se hitno pružila zaštita i konkretna pomoć žrtvama nasilja u obitelji inicijativa #SPASIME i Zaklada Solidarna osnovale su Fond #SPASIME – fond za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja te pokrenuli akciju prikupljanja novca.

Iskustvo je pokazalo da je ekonomski faktor jedan od vodećih razloga zašto žrtve ostaju u nasilničkim odnosima, stoga je cilj Fonda #SPASIME omogućiti svim hrabrim osobama koje su odlučile nasilju reći “ne” da to i ostvare – ističu u Inicijativi.

Svaka žrtva obiteljskog nasilja koja ne raspolaže drugim financijskim izvorima da napusti nasilnu obiteljsku situaciju, od Fonda će moći dobiti novčanu pomoć za pokrivanje pravnih, zdravstvenih, troškova stanovanja i ostalih osnovnih troškova nužnih za izlazak iz zlostavljačkog odnosa.

Ističu da je namjera Fonda žrtvi omogućiti pokrivanje troškova preseljenja i smještaja u roku 24 sata dok će o pokrivanju sudskih i odvjetničkih troškova odlučivati peteročlano vijeće.

Humanitarna večera #SPASIME 14. lipnja u hotelu Esplanade uz TV prijenos

U okviru ove nacionalne kampanje, a svrhu prikupljanja novca i podizanja svijesti o nasilju u obitelji kao važnom društvenom problemu, u zagrebačkom hotelu Esplanade 14. lipnja organizirat će se humanitarna večera uz aukciju umjetnina i nastup naših poznatih glazbenika. Brojne javne osobe odgovarat će na pozive za prikupljanje donacija, a događanje će prenositi RTL televizija.

Inicijatori pozivaju sve građane da svojim pozivom na broj 060 9003 Fondu #SPASIME doniraju 6,25 kuna ili donaciju uplate na žiro račun Zaklade Solidarna, odnosno putem platforme Indiegogo.

Očekuju da će u sljedeća dva mjeseca, zaključno s 31. srpnja, prikupiti inicijalnih milijun kuna koji će omogućiti žrtvama nasilja u obitelji priliku za spas i siguran život.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.