ZA ŽENE U ZNANOSTI Otvoren natječaj za mlade znanstvenice za stipendije u iznosu od 5 tisuća eura

2019-11-09T16:15:21+01:009. studenoga 2019.|Znanost|

L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, četrnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama u iznosu od 5000 eura (u kunskoj protuvrijednosti).

Natječaj je otvoren od 4. do 29. studenoga 2019. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u posljednjoj godini doktorskog studija, a koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Na stipendiju programa „Za žene u znanosti“ 2020. mogu se prijaviti isključivo ženske osobe koje:

• su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
• su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
• nisu starije od 35 godina na dan 29. studenoga 2019. godine,
• se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“,
• imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od renomiranih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, posebnim savjetnikom predsjednika Vlade RH za društvena pitanja i predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni članovi Izbornog povjerenstva su i akademici Vida Demarin, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer i prof. dr. sc. Đurđica Ugarković.

Više o načinu prijave pročitajte OVDJE.

Izvor: Ministarstvo kulture RH

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.