Za drugu dodjelu nagrada za strašne žene nominirano preko 60 iznimnih pojedinki i organizacija

2021-02-27T18:33:57+01:0027. veljače 2021.|Civilno društvo|

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women po drugi put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine. Proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 3. ožujka, s početkom u 19h, kada će uživo putem online streaminga biti predstavljeno pet strašnih žena i kolektiva koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u protekom razdoblju.

Link za uključenje u program: ZOOM
Dodjela nagrada uživo će se streamati i putem Facebook VoxFeminae.
Popis nominiranih dostupan je OVDJE.

Dodjela nagrada za strašne žene godine nastavak je na dugogodišnje aktivnosti udruge K-zona, koja kroz portal Voxfeminae.net, Vox Feminae Festival te društvenu igru ‘Fierce Women’ već više od desetljeća radi na istraživanju, bilježenju i širenju znanja o postignućima žena u područjima kulture, politike, ljudskih prava, umjetnosti, znanosti i feminizma.

Na adrese udruge i uredništva portala krajem prošle godine pristigle su prijave za preko 60 iznimnih pojedinki i organizacija koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Ove prijedloge građanki i građana evaluirao je žiri, kojeg čine zaposlenice udruge i tim stručnih suradnica okupljenih u WoW grupu.

S pet dobitnica koje će biti javno otkrivene na samom događaju razgovore će voditi članica uredništva portala Voxfeminae.net Tihana Bertek te koordinator aktivnosti Vox Feminae platforme Marino Čajdo. Gledateljima će se obratiti i Gabrijela Ivanov, osnivačica društvenog poduzeća ‘Fierce Women’. Dodjela nagrada prilika je da se uoči 8. marta – međunarodnog dana žena, valorizira, popularizira i u fokus javnosti još jednom stavi djelovanje i postignuća svih nominiranih.

Dodjela nagrade za strašne žene godine ujedno je nastavak djelovanja K-zone u sferi podizanja vidljivosti stvaralaštva i znanja o postignućima žena diljem svijeta. Događaj se odvija u sklopu zajedničkih aktivnosti partnerica na projektu ‘Women on Women’ koje čine festivali Mesto žensk iz Slovenije, Tiiiit.Inc iz Makedonije te Outlandish Theatre iz Irske.

Događaj i aktivnosti iz projekta sufinancira se kroz sredstva Europske unije – program Kreativna Europa, Zaklade Kultura Nova te Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Organizacijsku podršku pruža Botaničar. Streaming se realizira uz tehničku podršku Lit Produkcije.

Izvor: Priopćenje za medije K-zona

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.