Valentina Aščić postigla najbolji rezultat hrvatskih brzoklizača na dosadašnjim europskim prvenstvima

2021-12-18T17:28:23+01:0025. siječnja 2021.|Sport|

Pripremila: Antonija Dujmović

U Poljskoj je završilo EP u brzom klizanju – za naših četvero reprezentativaca – najuspješnije do sada! – javlja Hrvatski olimpijski odbor.

Prvo ime bila je Valentina Aščić (KBK Meteor), čiji je nastup u B finalu na 1500 m ujedno i prvi finale naših predstavnika na velikom natjecanju uopće. Disciplinu 500 m završila je na 14. mjestu s novim državnim rekordom i najboljim rezultatom hrvatskih brzoklizača na dosadašnjim EP-ima. Sve pohvale zaslužuje i Katarina Burić za 17. mjesto na 1000 m. U muškoj konkurenciji Martin Kolenc je 16. mjestom postavio novi državni rekord u disciplini 500 m, dok je Ivan Martinić bio 29. u ukupnom redoslijedu.

Četvero hrvatskih reprezentativaca predstavljalo nas je na brzoklizačkom EURO 2021. prvenstvu u poljskom Gdanjsku u jakoj konkurenciji od 138 klizača iz 25 europskih zemalja.

Pripreme su bile vrlo otežane s obzirom na COVID krizu. U sklopu zajedničkog projekta suradnje, dio priprema naši reprezentativci odradili su u belgijskom Hasseltu, zajedno s reprezentativcima Belgije, ističe Hrvatski klizački savez.

Sva tri natjecateljska dana zainteresirani gledatelji natjecanje su mogli pratiti na službenom ISU (International Skating Union) YouTube kanalu gdje se mogu i pogledati snimke natjecanja.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.