Ususret Zimskim olimpijskim igrama – Sisak ugošćuje 177 svjetskih klizačkih zvijezda

2021-11-17T16:26:09+01:0017. studenoga 2021.|Sport|

Završene su prijave za 53. izdanje najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju – Zlatne piruete koja će se ove godine prvi puta održati izvan Zagreba. Domaćin natjecanju iz serije ISU Challengera bit će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca u koju dolazi čak 177 klizačkih zvijezda.

„Na ovogodišnju Piruetu dolaze natjecatelji iz 31 zemlje svijeta, iz Azije, Europe, Amerike i Australije. Prijavljeno je 37 klizačica, 36 klizača, 24 plesna para i rekordan broj, čak 28 sportskih parova. Od hrvatskih klizača nastupiti će pojedinci Hana Cvijanović, Charles Henry Katanović i Jari Kessler te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru“, otkrila je Melita Juratek Cipek, direktorica natjecanja i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza.

Koliko je teško organizirati ovako veliko natjecanju u trenutnim epidemiološkim uvjetima?

„Nije teško. Imamo već dobro uigran organizacijski odbor koji godinama radi ovo natjecanje, a cijeli COVID protokol i situacija u kojoj smo svi nekako nas je samo naučila kako da se prilagodimo svemu što se događa oko nas i u svijetu.“

Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru / Foto: HKS Croskate

Kako se u organizaciji snalazi Sisak kao novi domaćin?

“Jako smo sretni što ćemo ovo natjecanje organizirati u Sisku. Vjerujem da će i svi natjecatelji prihvatiti s veseljem novo iskustvo koje im nosi ovo natjecanje i činjenicu da će biti smješteni u Zagrebu, a natjecanje imati u Sisku. Nije ovo prva situacija da se do natjecanja vozi 45 minuta od hotela do dvorane“, kazala je Juratek Cipek.

Među nizom velikih imena koji su prijavljeni za ovogodišnje natjecanje, po treću uzastopnu pobjedu u Hrvatsku dolazi velika američka zvijezda Jason Brown. Konkurencija će mu biti viceprvak Europe iz 2020. godine Artur Danielian, sjajni Korejac Junhwan Cha, Kanađanin Keegan Messing… Dolaze i odlične klizačice, prije svih Young You iz Koreje, Ruskinja Ksenija Sinicina, niz vrhunskih sportskih i plesnih parova…

„Pirueta je posljednje natjecanje u Challenger seriji ove godine, održava se istoga vikenda kao i finale Svjetskog kupa na kojem nastupa samo 8 najboljih klizača iz cijeloga svijeta, a rekla bih da je ovako veliki broj prijava i zbog toga što je to u principu mnogima zadnje natjecanje prije Zimskih olimpijskih igara. Jedino što će još biti između je Europsko prvenstvo u siječnju i njegov pandan natjecanje Četiri kontinenta. Vjerujem da svi u Hrvatsku dolaze izbrusiti formu i provjeriti programe prije Zimskih olimpijskih igara“, najavila je direktorica natjecanja.

Izvor: Priopćenje – Hrvatski klizački savez

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.