U Zadru potpisani ugovori vrijedni 12 milijuna kuna putem kojih će se zaposliti 131 žena

2020-09-19T20:19:10+02:0019. rujna 2020.|Civilno društvo, Institucije|

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan u Zadru su potpisali i svečano uručili ugovore ukupne vrijednosti preko 28,6 milijuna kuna u okviru tri Poziva – „Zaželi – program zapošljavanja žena“, „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“ i „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I“.

Devet projekata u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ za koje su u Zadru potpisani i uručeni ugovori ukupne vrijednosti 12,1 milijuna kuna, zaposlit će ukupno 131 ženu koje će pružati uslugu potpore i podrške za 786 starijih i/ili nemoćnih osoba u sljedećih godinu dana. Na razini čitave Hrvatske Pozivom je predviđeno financiranje zapošljavanja preko 6.000 žena koje će raditi na poslovima potpore, podrške i brige za oko 36.000 krajnjih korisnika.

“Ove brojke su velike i važne, ali još važnije je što projekt dugotrajno nezaposlenim pruža posao, edukaciju i perspektivu, dok našim starijim sugrađanima na ovaj način poručujemo da nisu sami i da ćemo im u ovim teškim vremenima pružiti neophodnu skrb“, istaknuo je u svom obraćanju ministar Aladrović.

Ovo je do sada najveći natječaj koji se ikad financirao u Republici Hrvatskoj iz Europskog socijalnog fonda – faza I i II, a zajedno su ukupne vrijednosti više od milijardu i pol kuna.

Također, potpisano je i uručeno 12 ugovora u okviru trajnog Poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“, ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna kojim se financiraju aktivnosti s ciljem rasta postojećih društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Poziv vrijedan preko 100 milijuna kuna ujedno obuhvaća dodjelu državnih potpora i potpora male vrijednosti.

Ovom prilikom potpisana su i dva ugovora ukupne vrijednosti 2,9 milijuna kuna u okviru Poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I“ u svrsi unaprjeđenja socijalne uključenost za 105 korisnika, od čega je 65 djece s teškoćama u razvoju i 40 starijih osoba koji boluju od Alzheimera i demencije. Ugovorima je obuhvaćeno i provođenje edukacije za 1821 stručnjaka iz sustava socijalne skrbi, zapošljavanja, obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i policije koji rade s korisnicima. Na razini cijele Hrvatske Pozivom je planirano pružanje socijalnih usluga za preko 10 300 osoba.

O dobitnicima i vrijednostima dodijeljenih ugovora više saznajte OVDJE.

Izvor: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.