Tricky Women – online gostovanje jedinog festivala ženskog animiranog filma na svijetu

2021-09-23T20:34:45+02:0023. rujna 2021.|Civilno društvo, Kultura|

U periodu od 27. rujna do 10. listopada 2021. na portalu VoxFeminae, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, gostuje bečki festival Tricky Women / Tricky Realities, jedini festival animiranog filma na svijetu fokusiran na autorice koji je prošle godine obilježio 20 godina postojanja.

Od rodne ravnopravnosti do digitalizacije, od ljudskih i radničkih prava do društvenih, gospodarskih i ekoloških pitanja, festival Tricky Women / Tricky Realities – koji se odvija svake godine u periodu oko 8. marta – propituje društvenu i političku stvarnost iz feminističke umjetničke perspektive, ukazujući na društvenu nejednakost na nove i inovativne načine.

Na portalu VoxFeminae i stranici AKF-a imat ćete priliku pogledati 13 kratkih animiranih filmova koji su prikazani u programu prošlogodišnjeg Tricky Women festivala. Podnaslovljen “O putovanjima, pitanjima srca i periferija”, program je na različite načine i kroz različite autorske pristupe tematizirao emocionalne svjetove, marginalizaciju i putovanja.

Autorice: Maya Yonesho, Susi Jirkuff, Ani Antonova, Rebecca Akoun, Veronika Schubert, Sabine Groschup, Beate Hecher i Markus Keim, Billy Roisz, Kathrin Steinbacher i Anna Vasof.

Više o filmovima pročitajte OVDJE.

U okviru programa, 25. i 26. rujna 2021. u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16) održat će se i radionica animiranog filma pod vodstvom austrijske redateljice i umjetnice Sabine Groschup, čije će polazište biti autoportret i njegove metamorfoze. Za više informacija o radionici i prijave javite se na: tihana@voxfeminae.net

Izvor: Priopćenje za medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.