TARGET GENDER EQUALITY Poziv tvrtkama na uključenje u program za rodnu ravnopravnost

2020-09-11T20:28:37+02:0017. veljače 2020.|Gospodarstvo, Posao|

Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Mreža Hrvatska pokreću program naziva Target Gender Equality za ubrzanje postizanja rodne ravnopravnosti i pružanje podrške tvrtkama koje su članice UN Global Compacta i/ili HUP-a u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu.

Program poziva na smjelo djelovanje u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na svim razinama i u svim područjima poslovanja. Program započinje 2020. godine s naglaskom na povećanju zastupljenosti žena na upravnoj i izvršnoj razini. U godini 2021. program će dobiti i dodatne dimenzije ženskog vodstva, poput uključivanja poduzeća pod vodstvom žena u globalne dobavljačke lance.

Program Target Gender Equality je prilika tvrtkama za provedbu Načela osnaživanja žena (Women Empowerment Principles) te za jačanje doprinosa Cilju 5.5 Agende za održivi razvoj do 2030. koji podržava ravnopravnu zastupljenost i vodstvo žena na svim razinama poslovanja.

Kroz program Target Gender Equality tvrtke će moći procijeniti svoju uspješnost u postizanju rodne ravnopravnosti, postaviti ambiciozne korporativne ciljeve i poduzeti mjere za uklanjanje prepreka rodnoj ravnopravnosti, kako unutar svoje organizacije, tako i u široj sferi utjecaja.

Tvrtke koje budu sudjelovale u programu Target Gender Equality dobit će uvid u istraživanja, mrežu kolega, partnera i stručnjaka i potrebno znanje kako bi mogle samouvjereno postaviti i ispuniti ambiciozne korporativne ciljeve za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu.

Sudionici će imati priliku pokazati svoju posvećenost mjerljivom napretku prema rodnoj ravnopravnosti, svojim zaposlenicima, investitorima i ostalim dionicima i profilirati žene u svojim tvrtkama koje potiču poslovni uspjeh i održivost i doprinose ciljevima održivog razvoja. Više o samom programu i uvjetima za uključenje, možete pročitati u letku, informacije o prijavi saznajte OVDJE.

Izvor: Hrvatska udruga poslodavaca

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.