Školske sportske novinarke na međunarodnom susretu djevojaka u školskom sportu

2022-09-14T15:30:13+02:0014. rujna 2022.|Medijska struka, Sport|

Hrvatski školski sportski savez organizirao je putovanje na SheRuns Active Girls’ Lead, međunarodni susret za djevojke u školskom sportu Međunarodne školske sportske federacije (ISF). Osam istaknutih učenica novinarki koje su kao finalistice projekta sportskog novinarstva HŠSS-a „Igram, pišem, lajkam“ sudjelovale na državnim prvenstvima u školskom sportu 12. su rujna otputovale u Belgiju kako bi predstavljale Hrvatsku na ovom važnom događaju za ženski školski sport.

SheRuns Active Girls’ Lead je događanje Međunarodne školske sportske federacije (ISF) kojim se promiču vrijednosti sporta i u nizu aktivnosti slave djevojke u sportu. Prvi put održan je u Parizu 2019. godine, a ove godine vratio se u Bruxelles od 12. do 17. rujna 2022. godine.

Zajedno sa šefom delegacije, glavnim tajnikom dr. sc. Ivanom Dujićem i mentoricom Marijom Bobinski, osam najboljih učenica sudionica projekta „Igram, pišem, lajkam“ sudjeluju na događanjima koja potiču razgovor o ženama u sportu, razvijaju svijest o važnosti ženskog sporta i upoznaju sudionike s kulturom Europe – zajedno će s djevojkama iz 20-ak zemalja Europe i svijeta otkriti čari Bruxellesa, trčati 4K u samom centru te sudjelovati na konferenciji The Talk na kojoj će govoriti istaknute ISF ambasadorice.

Foto: HŠSS

Učenice novinarke hrvatske delegacije srednjoškolke su koje dolaze iz svih krajeva Lijepe Naše: Paola Perica (Šibensko-kninska), Dora Maravić (Splitsko-dalmatinska), Tea Šeparović (Dubrovačko-neretvanska), Nika Baić (Sisačko-moslavačka), Patricia Macan (Grad Zagreb), Liv Lulić (Primorsko-goranska), Ivona Kušec (Bjelovarsko-bilogorska) i Petra Posavec (Međimurska).

Osim njih, troje IPL učenika novinara (Ema Vidović, Laura Vidović i Simon Brešćanski) 5. rujna 2022. godine otputovali su u Bruxelles kako bi se pridružili medijskom timu SheRuns eventa te radili na promicanju događanja u medijima i na društvenim mrežama.

Foto: HŠSS

Početak je to suradnje HŠSS-a i ISF-a na proširivanju projekta „Igram, pišem, lajkam“ na međunarodnoj razini uz mogućnost uključivanja učenika iz drugih nacionalnih saveza u slične medijske edukativne aktivnosti. Šef delegacije i glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić potpisat će i sporazum o suradnji s predstavnicima ISF-a uz koji će IPL novinari biti u mogućnosti sudjelovati u medijskim timovima svih svjetskih natjecanja i događanja ISF-a.

HŠSS poziva vas da pratite njihove učenice novinarke na njihovom SheRuns putu koje će u hrvatski školski sport zasigurno donijeti još mnogo pozitivnih ideja! Više o natjecanjima u školskom sportu saznajte na www.skolski-sport.hr te na društvenim mrežama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Izvor: Hrvatski školski sportski savez

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.