SJAJNA DORA BASSI Tri srebra na Mediteranskim igrama na pijesku u Patrasu

2019-08-28T14:40:21+02:0027. kolovoza 2019.|Sport|

S Mediteranskih igara na pijesku, koje se od 25. do 31. kolovoza održavaju u grčkom Patrasu, stigle su i prve medalje hrvatskih predstavnika. Tri srebrne kolajne osvojila je Dora Bassi u ronjenju i plivanju s perajama, a broncu u istom sportu Filip Strikinac.

Nakon odličja na 50 m apnea, Bassi je u finalnom nastupu na 200 m surface/površinski, također izborila srebro, iako je bila vodeća do posljednjih deset metara i zlato je bilo nadohvat ruke. Sljedećeg dana ponovila je svoj srebrni poduhvat i na 100 m apnea. Na ovu priču “nadovezao” se i Filip Strikinac, osvajanjem bronce s novim državnim rekordom na 50 m AP (15.000 sekundi), kao i uz još jedan solidan finalni nastup – na 50 m BF (dvostruke peraje).

Podsjetimo, mlada Riječanka Dora Bassi na Europskom prvenstvu u plivanju perajama održanom krajem lipnja u grčkoj Ioannini osvojila je na 50 metara sf (surface-površina) također srebrnu medalju s državnim rekordom 17.99. Poseban značaj je što je to prva ženska medalja ikada u plivanju perajama koja je osvojena za Hrvatsku.

Svečanost otvaranja drugih Mediteranskih igara na pijesku održana je na središnjoj plaži u Patrasu. U mimohodu predstavnika 26 država sudjelovalo je i 25 hrvatskih sportašica, sportaša te pratećeg osoblja, a stjegonoša je bio kapetan muške reprezentacije u rukometu na pijesku Josip Leko. Hrvatska je u Patrasu zastupljena s 20 sportaša/sportašica u šest sportova.

Inače, natjecanja na Igrama su u 11 sportova: akvatlonu (1000m plivanje + 5000m trčanje), daljinskom plivanju, hrvanju na pijesku, kajaku, nogometu na pijesku, odbojci na pijesku, rukometu na pijesku, ronjenju/plivanju s perajama, skijanju na vodi, tenisu na pijesku i veslanju.

Mediteranske igre u sportovima na pijesku i moru održavaju se svake četvrte godine, dvije godine nakon Mediteranskih igara. Domaćin prvih Mediteranskih igara na pijesku bila je Pescara (Italija).

Izvor: Hrvatski olimpijski odbor

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.