Sindikat novinara Hrvatske provodi istraživanje o seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu

2022-04-06T17:55:06+02:006. travnja 2022.|Medijska struka|

Sindikat novinara Hrvatske nastavlja borbu za bolje radne uvjete za novinarke i novinare u hrvatskim redakcijama. Prije nekoliko mjeseci kampanja #ženeujavnomprostoru pokazala je s čime se žene suočavaju na radnome mjestu i u svakodnevnom životu i koliko su zapravo izložene seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju. Zajednički nazivnik većine svjedočanstava u Hrvatskoj je manjak podrške. Podrška je izostala i kada se uznemiravanje događalo i nakon što su svjedočile.

Četrdeset posto žena koje se bave medijima doživjelo je neku vrstu seksualnog uznemiravanja na radnome mjestu, pokazalo je istraživanje Svjetskog udruženja izdavača (WAN-IFRA). Osamdeset posto slučajeva seksualnog uznemiravanja ostaje neprijavljeno, uglavnom zbog straha od negativnog utjecaja, straha od gubitka posla, straha da im se ne vjeruje ili straha od odmazde.

Sindikat novinara Hrvatske već je upozoravao na lošu regulativu i slabu zaštitu i podršku žrtvama seksualnog uznemiravanja u redakcijama. Nastavljamo borbu te vas pozivamo da ispunite anketu koja će nam biti polazište za daljnje aktivnosti i zahtjeve. Anketu možete ispuniti OVDJE.

Izvor: Sindikat novinara Hrvatske

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.