Šesta edukativna radionica projekta „Glas žena u sportu“ 15. ožujka u Puli

2024-03-13T16:24:45+01:0013. ožujka 2024.|Medijska struka, Sport|

U okviru kampanje „Glas žena u sportu“ Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) priređuje u petak, 15. ožujka 2024. godine, s početkom u 12 sati, u prostorijama Grand hotela Brioni u Puli (dvorana Mali Brijun) jednodnevnu edukativnu radionicu, namijenjenu sportašicama, sutkinjama, trenericama i djelatnicama u sportskoj administraciji.

Cilj edukativne radionice je poboljšanje prezentacije sporta i sportašica u objavama na društvenim mrežama, kvalitetnije komuniciranja s predstavnicima medija te priprema sadržaja koji se želi podijeliti s javnošću i medijima. Sudionike će kroz radionicu voditi predavači koji se dugi niz godina bave problematikom zastupljenosti žena u sportu i ženskog sporta u medijima.

Polaznike radionice uvodno će pozdraviti predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač i predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden.

Prvi dio praktičnih vježbi, sa simulacijom televizijskih izjava sportašica prije i poslije nastupa i izjava u mix zoni, vodit će novinar Jura Ozmec. U izlaganjima nakon praktičnih vježbi član HAZU-a Ratko Cvetnić govorit će o važnosti medijske pismenosti te prednostima i zamkama interneta i društvenih mreža (DM), novinar Marin Šarec o rodnim stereotipima i seksizmima u medijskom praćenju ženskog sporta, dok će predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Morana Paliković Gruden ukazati na poželjne i nepoželjne objave sportašica na društvenim mrežama. S kreiranjem sadržaja na društvenim mrežama (na primjeru HOO-a) nazočne će upoznati direktorica Ureda za međunarodnu suradnju i korporativne komunikacije HOO-a Mia Baćić.

Suorganizatori radionice su HOO-ovi partneri u projektu „Glas žena u sportu“: Agencija za elektroničke medije, Hrvatski paraolimpijski odbor, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Izvor: Priopćenje za medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.