Seksistička patrola: Kome je tu važan tenis?

2019-05-31T13:05:28+02:0028. svibnja 2019.|Prikaz žene, Sport|

Elektroničko izdanje jednih naših dnevnih novina pod naslovom – Lijepa tenisačica zagolicala maštu: Pogledajte u čemu je igrala, svi su gledali samo nju! – u rubrici „sport“ objavilo je čak 14 fotografija na kojima je rumunjska tenisačica Sorana Cirstea. Fotografije i prateći komentari su vrlo brzo dospjeli u rubriku „najčitanije“ s preko 60 tisuća prikaza.

Da ne bi bilo zabune, tenisačica je odigrala meč u uobičajenoj sportskoj odjeći kakvu nose brojne žene, u tajicama i majici dugih rukava. Ono što je zapravo čudno jesu sljedeći komentari uz fotografije:

-Sportašice često svojim odjevnim kombinacijama skrenu pozornost.

-Rumunjka je za seriju WTA turnira na zemlji odlučila igrati u crnim tajicama, na radost muškog dijela publike.

-Lijepa Sorana je u formi i igra sjajno na turniru u Nurnbergu.

-Sorana Cirstea u polufinalu igra protiv Kazahstanke Julije Putinčeve i nema sumnje kako će privući još više gledatlja.

-„Je li ovo najseksi odjevna kombinacija u povijesti tenisa“, pitaju se komentatori.

-Rumunjka osvaja srca navijača, a ljubitelji tenisa nadaju se kako će Sorana takvu odjevnu kombinaciju zadržati i za Roland Garros koji počinje uskoro.

Zanimljivo da su fotografije objavljene 24. svibnja, a meč kojeg prikazuju, odigran je 10. travnja u švicarskom Luganu (Cirstea izgubila od Hecog). Usput, Cirstea je 24. svibnja uistinu igrala meč, i to protiv Putinčeve, ali o tome nije bilo niti riječi.

I neki drugi digitalni izdavači prenijeli su sličan sadržaj pozivajući nas da priznamo kako nas nije obradovala činjenica što je dospjela u polufinale turnira onoliko koliko je njena odjeća obradovala komentatora SB Sporta koji je zavapio usred prijenosa „Ovo je najbolja oprema u povijesti tenisa!“

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.