Sastanak s predstavnicama partnerskih institucija i organizacija portala Žene i mediji

2021-02-08T13:46:43+01:008. veljače 2021.|Civilno društvo, Institucije|

S ciljem evaluacije zajedničke suradnje, 8. veljače 2021. godine, održan je online sastanak s partnerskim institucijama i organizacijama portala Žene i mediji. Na sastanku je predstavljeno izvješće o radu portala u protekloj 2020. godini kojega je Vijeće za elektroničke medije usvojilo na sjednici od 28. siječnja 2021.

Predstavnice partnerskih institucija i organizacija na sastanku su iznijele svoje komentare izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želju za njezinim nastavkom.

PARTNERI PORTALA ŽENE I MEDIJI

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pučka pravobraniteljica, Ured za ravnopravnost spolova, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Ženska soba – Centar za seksualna prava, B.a.B.e. Budi aktivna.Budi emancipiran., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska zajednica županija.

Do sada je na portalu Žene i mediji ukupno objavljeno preko 500 različitih sadržaja sa zadaćom informiranja i osnaživanja žena, jačanja ispravne medijske vidljivosti žena i ženskih uzora, ukazivanja na loše primjere medijskog prikaza žena, seksizam, predrasude i stereotipe.

Portal je u 2020. godini zabilježio 120 tisuća ukupnih jedinstvenih posjeta. Broj jedinstvenih korisnika u prosjeku se na mjesečnoj razini kretao između 5 i 6 tisuća, s tim da je posljednjih mjeseci primjetno povećanje broja korisnika i posjeta stranici (prosinac zaključen s gotovo 9 tisuća jed. korisnika te 14 i pol tisuća jedinstvenih posjeta). Broj pratitelja na društvenoj mreži Facebook iznosi preko 6 tisuća. Publiku čine 95 posto žene, a većina posjeta dolazi iz velikih gradova i njihova okruženja – Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula i Zadar.

Unatoč deficitu događanja i tema vezanih uz ravnopravnost spolova koje su u jeku pandemije bolesti COVID-19 kao i događaja povezanih s potresima pale u drugi plan, na portalu se nastojalo uravnoteženo objavljivati sadržaje iz različitih područja (sport, gospodarstvo, politika, kultura, znanost, mediji, civilno društvo, institucije) te isto tako educirati o medijskom pristupu praćenja osjetljivih tema i važnosti uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u medijima.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.