Riječka udruga PaRiter pokrenula donatorsku kampanju za uređenje novog prostora

2021-05-05T18:29:45+02:005. svibnja 2021.|Civilno društvo|

Udruga za ljudska prava PaRiter, široj javnosti poznata po kampanji #ženeujavnomprostoru i stranici bitna.si pokrenutima s ciljem osvješćivanja i suzbijanja nasilja s kojim se žene susreću u javnom prostoru, pokrenula je donatorsku kampanju #PresađujemoPaRiter:

“Presađujemo PaRiter – proljeće je vrijeme radova, ali i novih početaka za PaRiter; otvaranja novih horizonta koje ćemo zajedno osvojiti, novih borbi koje ćemo povesti i pobijediti. U sedam godina smo učinile toliko toga, a što ćemo tek u narednom periodu, u novom prostoru!

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter pokrenula je crowdfunding kampanju kako bi se opremio novi prostor udruge. PaRiter je neprofitna, nevladina organizacija iz Rijeke koja promiče ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost povezujući neformalno obrazovanje, istraživanje i aktivizam, a djeluje od 2014. godine.

U tih sedam sjajnih godina provele smo niz zapaženih projekata koji su utemeljeni u potrebama zajednice, kako lokalne, tako i šire, a u raznim područjima – ljudska prava, rodna ravnopravnost, reproduktivna pravda, građanski odgoj i cjelovita seksualna edukacija, mladi, aktivizam. Organizirale smo brojne prosvjede, javne akcije, tribine, filmske projekcije, izložbe, provele radionica, edukacija, živih knjižnica, istraživanja, izdale puno publikacija, nedavno i prvi fanzin, te sukreirale prvi fakultetski rodnostudijski udžbenik u Hrvatskoj.

Na našoj novoj adresi možemo stvoriti siguran prostor za aktiviste/kinje, mlade, žene te pripadnike i pripadnice različitih diskriminiranih skupina, možemo otvoriti knjižnicu, održavati radionice, projekcije, rasprave, žive knjižnice te planirati nove projekte, suradnje i akcije. S obzirom na to da je prostor u derutnom stanju, potrebna su nam kako sredstva, tako i materijali i fizička pomoć kako bi prostor osposobile za korištenje za širu zajednicu, stoga vas pozivamo da sudjelujete u našoj donatorskoj kampanji koja se nalazi na platformi Čini pravu stvar, a pripremile smo i prigodne poklone zahvale za donatore i donatorice! Donirati možete putem imenovane platforme, a za svu ostalu pomoć pozivamo vas da nam se javite na udruga@pariter.hr” – piše u priopćenju udruge PaRiter.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.