Poziv na dodjelu Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa

2024-01-24T17:15:10+01:0024. siječnja 2024.|Kultura|

S ponosom najavljujemo Dodjelu godišnje nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske za 2023. godinu u organizaciji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Udruge profesionalnih plesnih umjetnika – PULS. Ova svečanost održat će se u subotu, 27. siječnja 2024., s početkom u 20 sati, na lokaciji TALA PLE(j)S, Radnička cesta 27. Svi umjetnici i zaljubljenici u suvremenu plesnu umjetnost pozvani su da nam se pridruže, a ulaz na dodjelu nagrada je slobodan. Očekujemo vas u velikom broju, kako bismo zajedno proslavili vrhunska dostignuća u suvremenom plesu – stoji u pozivu organizatora.

Nagrada će biti dodijeljena u pet različitih kategorija, obuhvaćajući najbolju predstavu u cjelini, ohrabrenje za izvođačicu/ča u kategoriji do 28 godina, najbolju koreografiju, najbolju izvedbu te posebnu nagradu za izuzetan umjetnički doprinos suvremenoj plesnoj sceni.

Stručni žiri koji je odlučivao o izboru najboljih plesnih ostvarenja činili su Ivana Slunjski, kazališna i plesna kritičarka, istraživačica i teoretičarka plesa; Ivana Vojnić Vratarić, plesna i likovna umjetnica te Nina Križan, producentica scenskih i izvedbenih umjetnosti.

Ceremoniju dodjele će voditi Ida Prester, a nakon službenog dijela, plesnu atmosferu za druženje će kreirati DJ Hrwo E. Elegantne statue, koje će biti po prvi puta dodijeljene dobitnicima, djelo su arhitektice Ivane Niskota, čime se dodatno obogaćuje umjetnički doživljaj ovog prestižnog događanja.

Svi umjetnici i zaljubljenici u suvremenu plesnu umjetnost pozvani su da nam se pridruže, a ulaz na dodjelu nagrada je slobodan. Očekujemo vas u velikom broju, kako bismo zajedno proslavili vrhunska dostignuća u suvremenom plesu.

Dodjela Godišnje Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske ističe angažman, inovaciju i izuzetnu kvalitetu plesne scene u zemlji. Ova značajna manifestacija nastala je s ciljem priznavanja izvanrednih dostignuća plesnih umjetnika te promicanja suvremenog plesa kao važnog segmenta kulturne baštine Hrvatske. Tijekom godina, dodjela nagrada postala je ne samo prilika za priznanje najboljih plesnih ostvarenja, već i platforma za promociju novih talenata, poticanje dijaloga unutar plesne zajednice te stvaranje veza između umjetnika, publike i institucija.

Ova nagrada pruža priznanje i afirmaciju iznimnog truda, stručnosti i predanosti plesnim umjetnicima. U industriji suvremenog plesa gdje se često suočavaju s izazovima i konkurencijom, dobivanje ove nagrade predstavlja potvrdu kvalitete njihovog rada i umjetničkog doprinosa. Dodjela Godišnje Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske ne samo da slavi dosadašnje uspjehe plesnih umjetnika, već i djeluje kao pokretač za budući razvoj i rast suvremenog plesa.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Posebne zahvale Plesnom centru Tala na podršci i ustupanju prostora za ovo značajno događanje.

Izvor: Priopćenje za medije

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.