Pokrenuto sigurno online mjesto – informirajte se o nasilju bez straha

2019-05-30T18:13:16+02:0030. svibnja 2019.|Civilno društvo, Novosti|

Imajući u vidu dobro poznatu činjenicu da su žrtve nasilja vrlo često kontrolirane od strane zlostavljača, zbog čega su u strahu pretraživati informacije za pomoć, pokrenuta je sigurna stranica stop-nasilju.com s ciljem borbe protiv nasilja i pomoći žrtvama.

Stranica korisnicima/ama nudi upute za sigurno korištenje te omogućava da svoja pitanja postave anonimno putem foruma. Na pitanja odgovaraju pravnice, vanjske suradnice udruge B.a.B.e., te psihologinja.

Stranica je zamišljena kao sigurno online mjesto na kojemu žrtve nasilja, kao i njima bliske osobe, na jednom mjestu mogu pronaći sve relevantne informacije koje uključuju važne telefonske brojeve, prava koja im pripadaju kao žrtvama, informacije o besplatnoj pravnoj pomoći, psihološkoj podršci i sl.

Stranica je pokrenuta u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE), financiranog od strane programa Rights, Equality and Citizenship Europske unije. Na stranici je, između ostalog, moguće pratiti i aktualnosti vezane uz provedbu projekta HELPLINE.

Kalendar nasilja u obitelji Ministarstva unutarnjih poslova

Sastavni dio stranice stop-nasilju.com je i MUP-ov Kalendar nasilja u obitelji koji donosi brojke o nasilju u obitelji u protekla 24 sata. Cilj je upoznati javnost s brojnošću ovih kaznenih djela i prekršaja, po kojima policija i druge nadležne službe svakodnevno postupaju, daleko od očiju javnosti.

U ovim izvješćima policija ne objavljuje podatke koji bi mogli dovesti do identiteta žrtve, svjedoka ili počinitelja navedenih kaznenih djela ili prekršaja kao niti detalje samog događaja.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.