Osnaživanje poduzetnica – 5. međunarodna konferencija „Žene i točka“ o ženama u poduzetništvu

2020-12-03T15:15:57+01:003. prosinca 2020.|Gospodarstvo, Posao|

Piše: Nikolina Blažanović

U petak, 4. prosinca 2020., održat će se 5. međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu. I ove godine se održava u Lici pod nazivom „Žene i točka“. Tri panela okupit će uspješne poduzetnice različitih grana poduzetništva iz Hrvatske i inozemstva. Cilj konferencije je promovirati žensko poduzetništvo te ohrabriti i motivirati postojeće i buduće poduzetnice na nove projekte i razmjenu iskustava.

Na prvom panelu naziva „Žene u vremenu“ moderatorica je Ida Prester, a panelistice Ivanka Đelilović, Lenka Gospodnetić, Mira Bogdanović i Tamara Kajari. Na drugom panelu pod nazivom „Žene u znanosti – mijenjaju svijet“ govorit će Anita Bušljeta Tonković, Daniela Gračan, Iva Dasović, Ivana Miletić, Jasminka Brala Mudrovčić i Jelena Uzelac. Za kraj se održati panel „Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu“ na kojem će panelistice biti Aida Zubčević, Aleksandra Carvalho, Alida Perkov, Helena Podgoršek, Sanja Popović Pantić i Zvezdana Oluić.

Uz sve gore navedene ciljeve, konferencija želi potaknuti i samozapošljavanje žena te veće korištenje Vladinih programa potpore poduzetničkim aktivnostima. Konferencija je prvenstveno namijenjena poduzetnicama i obrtnicama u Hrvatskoj i inozemstvu, predstavnicama gospodarskih institucija i udružena te svim zainteresiranima. Plan je da se konferencija bavi problemima i osnaživanjem poduzetnica, okuplja uspješne poduzetnice, pruža nova znanja i ideje te daje mogućnost umrežavanja.

Konferenciju organizira Županijska komora Otočac u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac 4. prosinca s početkom u 10 sati. Zbog epidemiološke situacije, cijela konferencija će se moći pratiti putem njihove Facebook stranice i YouTube kanala Hrvatske gospodarske komore.

Županijska komora Otočac aktivno radi na promjenama i poticanju poduzetničke aktivnosti žena i ukupnom rastu gospodarskih aktivnosti. Kao priznanje za svoj rad u organizaciji konferencije „Žene i točka“, Finsko veleposlanstvo u Zagrebu je ŽK Otočac 2017. nagradilo priznanjem i certifikatom za sudjelovanje u projektu 100 djela za ravnopravnost spolova.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.