Olimpijke iz alpskog skijanja prve doputovale iz Pekinga

2022-02-11T19:57:36+01:0011. veljače 2022.|Sport|

Prvi članovi hrvatskog sportskog izaslanstva na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u poslijepodnevnim satima petka doputovali su u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman.

U prvoj skupini povratnika s Igara bile su alpske skijašice Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić, sa svojim trenerima (Goran Rački, Amir Ljutić i Davor Komšić) te serviserima (Vjeko Ružić i Miha Cerer). S njima je doputovao i naš najuspješniji zimski olimpijac svih vremena Ivica Kostelić koji je u Pekingu boravio u svojstvu trenera-savjetnika za alpsko skijanje. Doček im je priredio Hrvatski olimpijski odbor u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom.

U prigodnom obraćanju medijima Leona Popović je pojasnila što joj se sve događalo uoči Igara, zaključivši da uslijed svega toga nije imala dovoljno vremena pripremiti se za olimpijske nastupe.

– Činjenica je da sam bila u dobro formi, ali na kraju svega dogodio se samo taj slalomski nastup i 23. mjesto – kazala je Popović, koja je u Pekingu ostvarila drugi olimpijski nastup, nakon debija u Pjongčangu 2018. godine.

Leona Popović, Foto: HOO

Trostruka olimpijka Andrea Komšić (uz Peking, još i Soči 2014. te Pjongčang 2018.) imala je peh s ozljedom i još se jednom vratila na bolno stanje vrata i leđa koje ju je pratilo uoči obje utrke. Izrazila je veliko žaljenje zbog takva epiloga, ustvrdivši da je dala sve od sebe da nastupi, „ali naprosto nije išlo“.

Najmlađa među njima, debitantica Zrinka Ljutić, jedina je nastupila u dvije olimpijske utrke – 25. u slalomu i 28. u veleslalomu. S obzirom na to da vrijeme radi za nju, nije joj ni preostalo ništa drugo nego izraziti zadovoljstvo olimpijskim debijem i najaviti skorašnje nove izazove.

Trener Goran Rački govorio je o uvjetima na olimpijskoj stazi, ustvrdivši da je veći problem bila enormna hladnoća, nego snježna podloga, često isticana kao neodgovarajuća za europske natjecatelje.

U dojmovima s Igara Ivica Kostelić je ustvrdio da je sve bilo na razini organizacijskih mogućnosti, svojstvenih moćnoj državi kao što je Kina, ali i da je, uslijed pandemijskih okolnosti, „na Igrama nedostajalo olimpijskog duha“.

U ime organizatora dočeka – Hrvatskog olimpijskog odbora, njegove su djelatnice cvijećem i prigodnim poklonima uveličale dobrodošlicu olimpijkama iz alpskog skijanja, njihovu stručnom vodstvu i serviserima.

Izvor: HOO / Vinko Knežević

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.