Održan početni sastanak partnera na projektu suzbijanja online nasilja prema ženama Surf and Sound 2.0

2023-05-17T10:52:27+02:0026. travnja 2023.|Civilno društvo, Institucije|

Piše: Antonija Dujmović

Kao nositeljica projekta SURF and SOUND 2.0 Udruga B.a.B.e. organizirala je u svojim prostorijama u Zagrebu 25. travnja početni sastanak predstavnika/ca partnerskih organizacija s ciljem predstavljanja projektnih aktivnosti i dogovora oko načina suradnje. Projekt se odnosi na suzbijanje online nasilja prema ženama, a provodi se u trajanju od ožujka 2023. do veljače 2025. u partnerstvu s Agencijom za elektroničke medije te Pravosudnom akademijom i Ravnateljstvom policije kao pridruženim partnerima.

Na sastanku su predstavljene projektne aktivnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta stručnjaka/kinja, pružanje specijalizirane podrške žrtvama, podizanje svijesti javnosti te zagovaranje unaprjeđenja javnih politika u pogledu zaštite žena od online nasilja. Tako su, među ostalim, planirane edukativne radionice za policijske službenike/ce i pravosudne dužnosnike/ce, multisektorske diskusije za stručnjake/kinje, nacionalna kampanja te dvodnevna međunarodna konferencija.

Tijekom provedbe projekta udruga B.a.B.e. pružat će besplatne usluge podrške žrtvama online nasilja: pravno savjetovanje, psihološku podršku i podršku osobe od povjerenja te IT podršku, a detaljnije informacije mogu se pronaći na platformi NEON – NE Online nasilju!.

Projekt SURF and SOUND 2.0 financiran je sredstvima Europske unije iz programa Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti te predstavlja nastavak prethodno uspješno provedenog dvogodišnjeg projekta SURF and SOUND kojeg su provodile Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije.

Stranica koristi web kolačiće Više informacija Prihvaćam
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.